Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

10:27

Krstajić krije imena, računa na Nastasića, zna kako je biti višak

Selektor Srbije Mladen Krstajić poslao je FIFA spisak od 35 fudbalera koji će konkurisati za nastup na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Krstajić krije imena, računa na Nastasića, zna kako je biti višak

Krstajić će deset dana pre početka Mundijala morati da skrati spisak na 23 konačna imena (trojica golmana), a za sada krije od javnosti igrače na koje računa.

"Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju. Nema iznenađenja, imamo to što imamo. DOdali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se priključe A timu", rekao je Krstajić za "Sportski žurnal".

Ipak, selektor je otkrio da su na spisku povređeni bivši kapiten Branislav Ivanović i Matija Nastasić, za koga je pre nekoliko dana sportski direktor tima Goran Bunjevčević rekao da neće biti spreman za turnir.

"Bane se oporavlja, razgovarao sam i sa Matijom i verujem da će i on biti spreman za okupljanje".

Najteži trenutak imaće oko 20. maja kada će odrediti 23 ili 25 igrača koje će voditi na pripreme. Krstajić ima iskustva sa statusom "tehnološkog viška".

"Nikad nikome nisam zamerio. Nisam zamerio ni Đukiću kad me je u Nemačkoj sklonio (prijateljska utakmica sa Nemačkom). Dva puta sam sklonjen i dva puta sam se vraćao. Nisam sujetan i nisam shvatao to kao da me neko voli, nego da u tom trenutku nisam bio dovoljno kvalitetan za selektorov izbor. To je tako, poziv u reprezentaciju treba shvatiti kao dolazak među najbolje igrače".

"Orlovi" će prema obaveznom pravilu FIFA odmarati 21-28. maja, a onda će se okupiti u Beogradu. Srbija će se za Mundijal spremati u Austriji 2-9. juna, a odigraće dva test meča sa Bolivojom i Čileom.

"Orlovi" će u Rusiji igrati u Grupi D sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarskom (22. jun, Kalinjingrad) i Brazilom (27. jun, Moskva).

Koga očekujete na širem spisku reprezentacije Srbije?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve