Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2018.

12:45

Napulj "gori", i Maradona je u transu

Navijači Napolija narednih dana će često da pominju Dijega Armanda Maradonu jer prvi put od ere legendarnog Argentinca imaju šansu da postanu šampioni Italije.

Izvor: AK

Autor: AK

Napulj
Foto: Tanjug/Ciro Fusco/ANSA via AP

Napoli je u nedelju šokirao Juventus prvom ligaškom pobedom (minimalnom) u Torinu posle devet godina za povratak u borbu za Skudetu.

Četiri kola pre kraja Juventus ima samo bod više od Napolija, pa je šestogodišnja dominacija "Stare dame" ugrožena.

Abbiamo un sogno nel ❤ Grazie @kkoulibaly26 !!!#ForzaNapoliSempre

A post shared by Diego Maradona Oficial (@maradona) on

Golom Kalidua Kulibalija u 90. minutu Napulj je eksplodirao, navijači su počeli opet da sanjaju skidanje sa trona mrskih "severaca".

"Juventus predstavlja moć. To je ekipa koja predstavlja Seriju A, koju svako želi da pobedi i čijim se porazima najviše raduju. Pobediti ovde je čudesno, najviše zbog osećaja koji imaju naši navijači. Izuzetno smo zadovoljni, ali ne smemo padati u euforiju. Moramo shvatiti ovo kao jednu utakmicu, kao jednu pobedu, a nikako kao da smo osvojili titulu. Još smo daleko od nje", rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Ako gledamo raspored do kraja prvenstva, Napoli ima blagu prednost. Prvo ga čega gostovanje Fiorentini, što će na papiru biti najveći izazov za Sarijevu ekipu, potom dočekuje Torino, pa gostuje Sampdoriji i na kraju čeka Krotone.

S druge strane, Juventus prvo gostuje tradicionalno najvećem rivalu Interu, potom čeka Bolonju, pa ide u goste Romi, i na kraju dočekuje Veronu.

U međuvremenu, usred te borbe za titulu, "Staru damu" očekuje i sudar sa Milanom u finalu Kupa na rimskom Olimpiku.

Napoli na titulu čeka 28 godina. Nikad nije bio bliži rezultatu Maradonine generacije. Dijego s jednakim nestrpljenjem iščekuje završnicu Serije A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve