Nova vest
Fudbal

Petak, 13.04.2018.

12:45

Milojević: Krećemo od nule, da zaboravimo na prednost

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da njegova ekipa u predstojećem 157. večitom derbiju sa Partizanom mora da zaboravi bodovnu prednost.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Krećemo od nule, da zaboravimo na prednost
Starsportphoto

"Početak je plej ofa. U njemu su sve ekipe zasluženo. Takmičenje u regularnom delu bilo je samo zauzimanje pozicija. Mi ulazimo sa prve pozicije ali treba zanemariti prednost koju imamo, jer počinjemo od nule", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić" igraće protiv ekipe Partizana utakmicu 31. kola Super lige Srbije, odnosno prvo kolo plej ofa.

Zvezda je posle regularnog dela prvenstva bila prva na tabeli a posle podele bodova ima šest više od Partizana.

Upitan o sistemu takmičenja, Milojević je rekao da korist od podele bodova imaju sve ekipe osim prvoplasirane.

"Možda je sistem dobar ali gubitnik je onaj koji je bio prvi. Ovi ostali, od drugog pa do poslednjeg mesta, svi imaju koristi", rekao je on.

Trener crveno-belih naveo je da ima sve igrače na raspolaganju, da svi dobri rade i da čak i oni koji inače zaslužuju da budu ekipi, možda neće biti u protokolu zbog ograničenog broja igrača.

"Imam dileme oko sastava tima. Od 23 i 24 igrača samo 18 mogu da prijavim. Svi dobro rade, shvatili su da svoj kvalitet ubacuju u kolektiv. Ne mogu da predvidim kakva će biti forma. Ponekad imamo dobru igru ali nemamo rezultat a svi znamo da tim živi od rezultata", rekao je on.

Milojević je rekao da je Večiti derbi specijalna utakmica sa mnogo naboja, da je tako bilo od osnivanja oba kluba i da nekada, uprkos tome što svi očekuju dobru igru od dva najbolja kluba, na terenu bude više borbenosti nego kvaliteta i taktičkog nadmudrivanja.

On nije želeo da komentariše to što će utakmicu ipak suditi Danilo Grujić, iako je derbi bio pomeren kako bi sudija Milorad Mažić zbog medjunarodnih obaveza mogao da sudi.

Upitan od kojeg igrača Partizana njegovoj ekipi preti najveća opasnost, Milojević je rekao da on gleda samo svoju ekipu i da ne razmišlja o rivalu, kao i da ga raduje što su njegovi napadači u dobroj formi.

"Uvek raduje dobra forma. Neki put i levi bek može da reši utakmicu. Naravno da je dobro kada napadači postižu golove, oni žive od toga. Ali može i neki drugi igrač da dodje do izražaja, a neka to sutra budu odbrambeni igrači. Neka oni urade svoj deo posla i reše utakmicu", rekao je Milojević.

Novinari su Milojevića podsetili da mu je sutra 50. utakmica u Crvenoj zvezdi. On je rekao da nije znao za taj podatak, da je to lep jubilej i da se nada da će ih još proslaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve