Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2018.

16:07

"VAR je napravio 16-18 grešaka samo u Italiji ove sezone"

VAR je ove sezone u Seriji A napravio 16 - 18 grešaka, rekao je italijanski sudija Nikola Ricoli.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Sistem pregledanja video snimaka kako bi se otklonile sudijske greške uveden je u najvišu italijansku ligu prošle godine i reakcije u Italiji su bile pomešane.

"Uključujući i ovaj vikend u tokom kog se nadam da ih nije bilo, VAR je napravio 16 - 18 grešaka tokom čitave sezone. Tehnologija nas ne čini imunima na greške, nemoguće je. Cilj je da se smanji broj grešaka", rekao je Ricoli za Skaj Italiju.

On dodaje da se prate striktni međunarodni protokoli da bi se što više otklonila sumnja i dolazilo do razmirica. Svestan je i da tehnologije mora biti.

"Tehnologija mora da se umeša u ključnim situacijama. Recimo da sudija kaže 'za mene je odbrambeni igrač dirao loptu, nije penal', a da VAR odgovori 'Ne, pogrešio si, nije kačio loptu, uzmi pogledaj'. To je samo jedan od primera kada su ponovljeni snimci neophodni. Moramo da se vodimo protokolom na međunarodnom nivou", istakao je Ricoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu