Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2018.

20:02

Španci kroz produžetke odveli Čelsi do Vemblija

Fudbaleri Čelsija priključili su se Mančester junajtedu, Totenhemu i Sautemptonu u polufinalu FA Kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Španci kroz produžetke odveli Čelsi do Vemblija
Foto: Getty images

U duelu dva poslednja šampiona Engleske Čelsi je savladao Lester 2:1, posle produžetaka na gostovanju na King Pauer stadionu.

"Plavci" su poveli preko Alvara Morate u 42. minutu, Vilijan je povukao kontranapad sa svoje polovine terena, a onda fantastično pronašao Španca između dvojice defanzivaca Lestera.

Morata je ekspresno stigao do šesnaesterca i rutinski savladao Kaspera Šmajhela prebacivši loptu preko Danca.

U nastavku meča Lester je preuzeo kontrolu jureći izjednačenje, da odličnu šansu u 53. minuntu propušta Vardi, posleo je loptu glavom preko gola iz sjajne pozicije.

Međutim, najbolji strelac "Lisica" uspeva da savlada Tiboa Kurtou 15 minuta pre kraja meča. Nakon što mu je šut posle ubacivanja lopte sa desne strane izblokiran, Vili Kabaljero brani šut Ibori, ali se lopta odbija do Vardija koji je zakucava u mrežu.

Tri minuta pre kraja utakmice Morata je imao još jednu situaciju jedan na jedan sa Šmajhelom, ali sin legendarnog golmana Mančester junajteda Petera ovaj put izlazi kao pobednik i odvode meč u produžetke.

Nakon tvrde borbe u prvom, Čelsi rešava meč početkom drugog dodatnog perioda. Ngolo Kante je poslao centaršut iskosa sa leve strane u srce kaznenog prostora gde sjajno skače Pedro Rodriges i glavom loptu udara tik ispred Šmajhela i šalje je u gol.

Parovi polufinala FA Kupa će biti određeni u toku večeri. Utakmice su na programu 21. i 22. aprila na Vembliju, koji će biti domaćin i finalnog meča 19. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve