Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2018.

19:48

Preokret Lajpciga – Bajern poražen posle 20 utakmica

Fudbaleri Lajpciga okončali su višemesečnu nepobedivost Bajerna trijumfom 2:1 posle preokreta u 27. kolu Bundeslige.

Izvor: AK

Autor: AK

Preokret Lajpciga – Bajern poražen posle 20 utakmica
Foto: StarSport

Bavarci su poveli na Red Bul Areni preko Sandra Vagnera u 12. minutu, Hames Rodriges je ubacio loptu na petarac, a centarfor se "poklonio" i glavom zatresao mrežu.

Međutim, osam minuta pre poluvremena Lajpcig poravnava. Nabil Keita posle neuspešnog dodavanja pokupio odbitak i sa 6-7 metara zakucao loptu u gol.

Domaćin preokreće u desetom minutu nastavka, Keita sjajno proigrava Tima Vrnera iza leđa Bajernove odbrane, a onda sa dva kontakta gura loptu u kazneni prostor odakle oštrim udarcem po zemlji vara Ulriha.

Bajern je poražen posle 20 utakmica u svim takmičenjima, prvi put od kraja nocembra, a tek treći put u Bundsligi ove sezone. Ipak, Bavarci su i dalje na korak od titule jer imaju 17 bodova više od prvog pratioca Šalkea.

S druge strane, Lajpcig se prvom pobedom posle četiri kola vratio u borbu za Ligu šampiona, zaostaje dva boda za četvrtoplasiranim Ajntrahtom iz Frankfurta.

U sledećem kolu Bajern očekuje veliki derbi sa Borusijom Dortmund, dok Lajpcig gostuje Hanoveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve