Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.03.2018.

12:00

Ovo nema ni u Srbiji: Gazda PAOK-a s pištoljem na terenu

Meč vredan titule između PAOK-a i AEK-a prekinut je u nadokandi vremena jer je sudija, priznao, pa poništio gol domaćinu, što je bio okidač za incidente.

Izvor: B92

Autor:B92

Ovo nema ni u Srbiji: Gazda PAOK-a s pištoljem na terenu
Foto: printscreen/YouTube/Tekin Sports

PAOK je u 90. minutu uspeo da dođe do vođstva preko Varele, ali se jedan igrač domaćih nalazio u ofsajdu. Sudija Komnis to nije video, ali usled pritiska i dogovora sa pomoćnim sudijom, gol je ipak poništen.

Usledilo je pravo ratno stanje pošto su uleteli navijači, ali i vlasnik PAOK Ivan Savides koji je pretio sudiji Komnisu da će ga ubiti i da je on "završio", sve to dok je imao pojas sa pištoljem oko struka.

Gazda PAOK, pišu grčki mediji, ima dozvolu za držanje ali ne i za nošenje oružja, a naročito ne u sportskom objektu za vreme utakmice.

Grci tvrde da je izdat nalog za privođenje Savidisa zbog incidenta koji se retko viđa na fudbalskim stadionima.

"Svedoci samo napada na čast grčkog fudbala. Neverovatno je da neko unese pištolj na fudbalski teren", rekao je Panos Skurletis, grčki ministar unutrašnjih poslova.

PAOK su, inače, juče pre utakmice vraćeni bodovi koji su im oduzeti. Navijači crno-belih su pogodili trenera rivala iz Pireja Oskara Garsiju zbog čega meč sa Olimpijakosom nije ni odigran. PAOK je uložio žalbu na tu odluku i ona je usvojena.

Grčka vlada sada navodno razmatra mogućnost i da suspenduje ligu da se borba za titulu ne bi pretvorila u neku tragediju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve