Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

13:35

Česi žale što nisu prepoznali Tavambin talenat

Nekoliko sati ostalo je do početka utakmice između Partizana i Viktorije, a češki mediji poklonili su puno pažnje napadaču crno-belih Leandru Tavambi.

Izvor: B92

Autor:B92

Česi žale što nisu prepoznali Tavambin talenat
Starsport

Tokom svoje karijere Kamerunac je nastupao za nekoliko klubova, a bio je na pragu da zaigra i za češki Pribram.

Međutim, nije bio "dovoljno dobar" za tu ekipu, zbog čega danas žali predsednik Pribrama Jaroslav Štarka.

"Tada nije bio u pitanju novac. Bio je skroman dečko. Jednostavno nisam voleo trenere u klubu, govorili su da imaju igrače u ekipi. A onda si im ja rekao: Vidite, kakve igrače smo mogli da imamo za male pare".

Tavmba se tada vratio u Afriku i januaru 2013. godine ponovo je zaigrao u Evropi. Jozef Vukušič ga je odveo u Nitru, klub iz Slovačke, gde je igrao zajedno sa Sejdubom Sumom, koji takođe danas nosi crno-beli dres.

"Bio je potpuno drugačiji. Odmah je zaigrao u prvom timu i posle dva meseca govorio je slovački. Suma se nije snašao, bio je nekao "divlji", uporedio je dva igrača, Ivan Ondruška, sportski direktor Nitre i dodao:

Odmah se video Tavambin kvalitet i znalo se da se neće dugo zadržati u ekipi.

Dobrim partijama zainteresovao je nekoliko klubova, najbližije bio odlasku u Sparti, ali je otišao u libisjki Al-Ahli Bengazi, da bi se posle godinu dana ponovo vratio u Slovačku, ovoga puta kao igrač Viona, gde je odigrao sjajnu sezonu i na 19 nastupa postigao 11 golova.

Potom je zaigrao u Kairatu, a od 2017. godine je u Partizanu za koji je do sada na 56 utakmica postigao 17 golova.

Utakmica Viktorije i Partizana igra se u četvrtak od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve