Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.02.2018.

20:00

B92 u Moskvi: Evropsko proleće, ruska zima i Ben kao nindža

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su prvi trening po moskovskom minusu i u sredu će ih osim CSKA čekati i žestoka zima.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

B92 u Moskvi: Evropsko proleće, ruska zima i Ben kao nindža
Foto: B92/Miloš Ljubisavljeviæ

Spoljni minus nije bio dvocifren kao što se prognoziralo, ali dovoljan da većinu novinara već posle desetak minuta pošalje u autobus na toplo.

Dovoljno i da se vidi kakvi uslovi Zvezdu očekuju za oko 24 sata u Ligi Evrope protiv Rusa.

U trenutku kada je počeo trening, zakazan za 20 časova po lokalnom vremenu, termometar je pokazivao -7, a sneg je vejao nad trening centrom "Armejaca".

Tri sata ranije temperatura je bila na nuli, a uslovi su izgledali mnogo bolje za igru i boravak na otvorenom.

Prvotimci su se zagrevali i igrali ševe, a trener Vladan Milojević je insistirao da ne forsiraju, da se ne zaleću jakim šutevima kako bi se izbegao rizik od povreda po snegu kojim je pokrivena cela Moskva.

Standardnu rutinu za trening Milojević ni ovog puta nije menjao, ali su neki od momaka na teren istrčali u drugačijoj opremi od uobičajene.

Ben je sa kapom, šalom i rukavicama podsećao na nindžu, što je možda i najslikovitiji prikaz prilika. Filip Stojković je jedan od retkih koji su gole glave istrčali na teren, a Nemanja Supić čak u šortsu.

I igrači i trener su već ranije rekli da neće tražiti alibi u vremenu rekavši "kako nama, tako i njima", s bitnom razlikom što su fudbaleri CSKA na ovakve uslove bolje naviknuti i biće zbog toga u prednosti.

Meč je u sredu zakazan za 20 časova (18 po srpskom vremenu) na "Veb areni", a Crvena zvezda pokušava da napravi novi istorijski iskorak za srpski klub u evropskim okvirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve