Nova vest
Fudbal

Subota, 17.02.2018.

14:30

SL: Zvezda u laganom ritmu do +12 pred put u Moskvu

Crvena zvezda otvorila je prolećni deo sezone Superlige ubedljivom i sigurnom pobedom protiv Javora – 3:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

SL: Zvezda u laganom ritmu do +12 pred put u Moskvu
StarSport

Crveno-beli su već u šestom minutu najavili lagan trijumf, kada je Luka Adžić pogodio posle asistencije Aleksandra Pešića.

Asistent kod prvog pogotka i sâm se upisao u strelce posle tačno pola časa igre, pošto ga je prethodno Đorđe Crnomarković srušio u kaznenom prostoru, a nekadašnji centarfor Tuluza rutinski realizovao najstrožu kaznu.

I u drugom delu se nastavilo u istom ritmu, ofanzivni gosti iz Ivanjice bezuspešno su pokušavali da se vrate u meč, jer je domaćin, koji je zbog predstojećih obaveza nastupio u izmenjenom sastavu, bez ikakvih problema odbio svaki nalet, dok je Milan Borjan u svega dve, tri situacije morao da reaguje.

I sve je i defitinitvino bilo gotovo u 73. minutu kada Pešić upisuje svoj drugi pogodak, posle odličnog proigravanja Bena, koji je bio veoma raspoložen za igru, ali je zbog nonšalancije ostao bez prvenca u novom klubu.

Ipak, reprezentativac Komorskih ostrva ponovo je ostavio veoma dobar utisak, njegova lopta bila je upućena ka kaznenom i pre penala, ali je svakako morao bolje da reaguje u 52. minutu i da zatrese mrežu Mladena Đogatovića.

U protokolu ponovo nije bilo rovitog Ričmonda Boaćija, koji nije igrao ni protiv 'Armejaca' početkom nedelje, ali su očekivanja i nadanja svih takva da će moći da pomogne timu u revanšu protiv CSKA.

Istovremeno, jedina loša vest za trenera Vladana Milojevića bila je povreda strelca prvog pogotka, koji je dvadesetak minuta pre kraja morao da bude odzvezen sa terena, ali se na kraju ispostavilo da ipak nema ozbiljnijih posledica i da mladog krilnog napadača ne očekuje pauza.

Trener gostiju Vlado Jagodić pokušao je ofanzivnijim i agresivnijim pristupom da iznenadi velikog favorita, ali mu je plan praktično pao u vodu već na startu.

Javor je najbolje prilike imao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog nedugo posle prvog primljenog gola, dok su u nastavku susreta to uglavnom bili pokušaji iz daljine.

Lider nacionalnog šampionata upisao je 19. pobedu i ima dvanaest bodova više od večitog rivala Partizana, koji u nedelju od 14.00 gostuje Mladosti u Lućanima, dok je Ivanjičani ostali pretposlednji sa svega 15 bodova.

S druge strane, crveno-bele sada očekuje put u Moskvu i novi meč sezone protiv CSKA, s kojim su remizirali prošlog utorka u Beogradu bez golova, u meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Zvezda u narednom kolu gostuje Mačvi u Sapcu, a Javor dočekuje Mladost.

Na otvaranju kola u petak videli smo pravi spektakl i sedam golova u Kruševcu, odnosno pobedu Napretka nad subotičkim Spartakom od 4:3, dok je Zemun u prvom subotnjem meču bio veoma ubedljiv protiv čačanskog Borca 3:0.

Kraj – Obe ekipe imale su po jednu šansu u preostalih petnaestak minuta, ali se rezutlat nije menjao. Domaći sastav upisao je rutinsku pobedu i na pravi način najavio novi meč sezone protiv moskovskog CSKA u sredu od 18.00 u Rusiji, u borbi za plasman u osmini finala Lige Evrope.

73' GOOOOOL – Samo tri minuta kasnije i sve je definitivno bilo gotovo, a Ben je, pošto ga nikako nije deo gol, upsiao novu asistenciju, ponovo za Pešića.

Sjajno je primetio da je odbrana rivala ostavila previše prostora između linija i poslao ideala pâs kroz sredinu ka kaznenom prostoru, a nekadašnji centarfor Tuluza rutinski poslao loptu pored istrčalog Đogatovića – 3:0.

70'IZMENA – Morao je trener domaćin nedugo zatim da izvrši i treću izmenu jer je Adžić ostao da leži posle šuta. Iako je delovalo u prvi mah da povreda nije ozbiljnije prirode, strelac prvog gola na meču morao je teren da napusti ambulantnim vozilom. U igru je ušao Nemanja Milić.

65' IZMENA – U međuvremenu, i Vladan Milojević vrši dve izmene. Nenad Milijaš menja Nenada Krstičića, posle časa igre, dok Slavoljub Srnić ulazi umesto mlađanog Luke Ilića.

60' – Nastavio je napadač sa Komorskih ostrva, koji je ove zime stigao iz redova Olimpijakosa, da biva najopasniji po gol Javora, ali je isto tako nastavio previše da komplikuje u završnicama akcija. Najpre nije šutirao iz dobre pozicije, sa desetak metara iskosa, da bi potom, sa slične razdaljine, odbitak poslao preko prečke.

52' – Prvu veliku priliku, možda i najbolju na meču, propušta El Fardu Ben, odnosno ne koristi šansu da postigne prvenac u crveno-belom dresu. Našao se sâm ispred Đogatovića, ali je se previše poigravao, Kornelijus ga je stigao s leđa, a golman Ivanjičana to iskoristio da mu izbije loptu i šansa je propala.

46'IZMENA – Trener gostiju odlučio se da drugi deo odgovori izmenom, pa Marčića menja Maričić.

Poluvreme – Pokuaš je Javor do odlaska na odmor da barem smanji zaostatak, nešto ofanzivnijim i agresivnijim pristupom, ali su domaći bez previše problema uspeli da otklone svaku opasnost, dok je samo udarac Momčiča Mrkaića iz velike udaljenosti išao u okvir Borjanovog gola.

Ni Zvezda nije previše zapinjala, zadovoljna urađenim u uvodnih 45 minuta, čime su dozvolili svom šefu da dodatno kombinuje u nastavku.

29' GOOOOOL – Na novo veliko uzbuđenje morali smo da čekamo do tačno pola časa igre, kada Đorđe Crnomarković ruši Aleksandra Pešića u kaznenom prostoru.

Ben je prethodno lepo uposlio kolegu iz napada, a ovaj sklonio loptu posle starta defanzivca gostiju iz Ivanjice. Pešić se oglušio o najstarije fudbalsko 'pravilo' i rutinski prevario čuvara mreže sa jedanaest metara – 2:0!

18' – Kazna umalo nije usledila već u sledećem smislenijem napadu domaćih, Nenad Krstičić fenomenalno je progirao Milana Rodića, koji se ubacio iza leđa odbrane. Lepo je levi bek crveno-belih primirio loptu, ali je Đogatović takođe odlično odreagovao i ušao mu u šut.

14' – Javor je imao sjajnu šansu da uzvrati desetak minuta kasnije, posle faula koji je skrivio golman domaćih Milan Borjan van kaznenog prostora. Nenad Sević je snažno šutirao sa same ivice kazenenog, ali se reprezentativac Kanade istakao lepom paradom.

6'GOOOOOL – Javor je od starta želeo da pokaže da nije samo 'na grafici' izašao sa dva napadača, ali im se takav pristup osvetio već u šestom minutu – kada je domaćin poveo bukvalno iz prve šanse na meču.

Ivanjičani su najpre uspeli da odbiju nalet Bena i spreče ga da šutira sa desetak metara udaljenosti, ali nisu dobro izbacili loptu. To koristi Aleksandar Pešić, ulazi u kazneni prostor i šalje loptu, po zemlji, na drugu stranu kaznenog, odakle je Luka Adžić posle lepog driblinga šalje u dalju 'malu mrežicu' gola Vladana Đogatovića – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d