Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

18:59

Ereri, Gabiju, Agireu preti dve godine zatvora

Špansko tužilaštvo tražilo je dvogodišnju kaznu zatvora i šestogodišnju suspenziju iz fudbala za 36 igrača optuženih za nameštanje mečeva pre sedam godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Ereri, Gabiju, Agireu preti dve godine zatvora
Foto: Getty images

Bivši selektor Meksika Havijer Agire se suočava s istom kaznom ako bude proglašen krivim za slučaj utakmice između Levantea i Saragose na kraju sezone 2010/11.

Među optuženim fudbalerima su i igrač Mančester junajteda Ander Erera, Visente Ibora iz Lestera, kapiten Atletiko Madrida Gabi Fernandes i kapiten River plejta Leonardo Poncio.

Ukupno je 41 osoba obuhvaćena optužnicom, uključujući i bivše čelnike klubova. Španski list Marka je naveo da bi se eventualna šestogodišnja suspenzija iz fudbala važila i van Španije.

Svi optuženi su negirali krivicu. Tužioci su naveli da postoje dokazi da je Saragosa platila 965.000 evra igračima Levantea da bi ih pustili da pobede.

Gabi je na spornoj utakmici postigao golove u 38. i 73. minutu, dok je Kristijan Stuani dao gol za Levante u 80. minutu. Saragosa je tada pobedila 2:1 i ostala u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d