Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

13:15

Đukić: Neće biti lako, ali mi smo Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da su svesni važnosti utakmice protiv Viktorije Plzenj i istakao da njegova ekipa u taj meč ulazi bez straha.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Neće biti lako, ali mi smo Partizan
Starsport

"Svesni smo važnosti utakmice za sve nas, svesni smo i koliko će biti teško protiv ozbiljnog protivnika, ali i mi smo dobra ekipa. Idemo bez straha, da pokušamo da prodjemo. Svesni smo neće biti lako, ali mi smo Partizan i moramo da idemo pobednički i uvek verujući u sebe", rekao je Đukić.

Fudbaleri Partizana će u četvrtak dočekati Viktoriju u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Revanš je 23. februara u Plzenju.

Djukić je naveo da je Partizan dobro upoznat sa igrom i kvalitetom Viktorije, ali je istakao da veruje u svoj tim.

"Znamo kako igra protivnik, imamo dovoljno infomacija, čak smo i protivnike na pripremama birali da budu slični njima, tako da znamo i intenzitet koji će biti, pripremljeni smo na sve. Verujem u nas, imamo zaista odličnu ekipu, imamo zdravu, mirnu atmosferu i iz te mirnoće idemo da tražimo prolaz", smatra trener crno-belih.

On je naveo da Saša Zdjelar neće biti spreman, a da u timu očekuje Ognjena Ožegovića.

"Nismo imali puno sreće sa povredama, imali smo problema sa Pantićem, Ožegovićem, sada i Zdjelar. Svi koji budu igrali su provereni igrači i siguran sam da će dati maksimum. Verujem u ekipu i ne sumnjam da će dati sve od sebe. Očekujem da odigramo vrhunsku utakmicu, da pokažemo pobednički Partizan, ekipu koja zna šta hoće", rekao je.

Partizanov "večiti" rival Crvena zvezda je u utorak igrala 0:0 sa moskovskim CSKA, pa je novinare zanimalo da li bi bio zadovoljan tim rezultatom.

"Svaki meč bez primljenog gola je za nas dobar, mada ćemo pokušati da pobedimo kod kuće. Nama je svejedno da li igramo kod kuće ili na strani, tražićemo pobedu, ali bitno je ne primiti gol na svom terenu", kazao je trener crno-belih.

Poslednji "večiti" derbi obeležile su nemile scene na tribinama, a Đukić se nada da se to više neće ponoviti i da je njegovoj ekipi bitna podrška navijača.

"Ono što se desilo na derbiju više ne sme da se dešava, očekujem da ćemo biti jedinistveni i da ćemo ići ka istom cilju. Svaka razjedinjenost nas vodi u propast. Mislim da je veoma bitno da svi partizanovci budu ujedinjeni i da pokušamo svi zajedno da prodjemo dalje protiv jednog ozbiljnog protivnika, protiv jedne organizovane ekipe, takmičarske. Očekuju nas dva teška meča i svaka podrška nam je potrebna", rekao je Đukić.

Fudbaler Partizana Milan Mitrović je naveo da su igrači svesni važnosti utakmice.

"Apsolutno smo svesni važnosti utakmice, kako za nas igrače tako i za klub i navijače. Veoma je bitno da prvu takmičarsku utakmicu u novoj godini krenemo sa dobrim, pozitivnim rezultatu i nadam se da ćemo uz naše navijače to i ostvariti... Ovo mi je najvažnija utakmica u karijeri do sada. Odigrao sam dosta utakmica ali ne sa tolikom važnošću", rekao je Mitrović.

Utakmica će početi u četvrtak u 21.05 na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d