Nova vest
Fudbal

Petak, 02.02.2018.

09:40

Mrkela optimista: Odluka u podne, nadam se punoj Marakani sa CSKA

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, kaže da je optimista povodom žalbe crveno-belih na kaznu Evropske fudbalske unije.

Izvor:

Autor:

Mrkela optimista: Odluka u podne, nadam se punoj Marakani sa CSKA
crvenazvezdafk.com

Zvezda je zbog transparenta upućenog Ratku Mladiću, u meču grupne faze Lige Evrope protiv BATE u Borisovu, kažnjena mečom zabrane igranja pred publikom, ali se svi u klubu nadaju da će moskovski CSKA u šesnaestini finala dočekati pred više od 50.000 navijača.

"Još uvek nema nikakvih novosti... Čekamo, svakog trenutka, da saznamo da li smo oslobođeni kazne koja nam je izrečena pre mesec dana. Indicija nema, ali recimo da sam optimista. Do podne ćemo znati šta je konačni sud", rekao je Mrkela, ne zelevši da komentariše pisanja pojedinih portala da je kazna preinačena u zatvaranje samo jedne tribine našeg najvećeg stadiona.

Crveno-beli su prodali gotovo 30.000 karata za duel sa 'Armejcima' 13. februara, što e jedan od glavnih aduta u žalbi UEFA.

U međuvremenu, Vladan Milojević ostao je bez Gelora Kange, koji je za milion evra, šest meseci pre isteka ugovora, pojačao prašku Spartu, dok Ričmond Boaći, koji se u četvrtak lakše povredio, i dalje može da napusti Beograd.

"Gelor je dobar igrač, svakako da mi je žao što više nije sa nama, a želim mu svu sreću u Sparti. Takav je život profesionalnih fudbalera, takav je život igrača u Crvenoj zvezdi... Kako i on sam kaže, proveo je nekoliko lepih godina sa nama, zadužio Zvezdu i mi mu želimo sve najbolje. S druge strane, nećemo dovoditi zamenu za njega, jedino ukoliko nam se ukaže prilika da dovedemo nekog igrača ekstra kvaliteta. Danijel Aleksić jeste neko s kim sam ja razgovarao, ali nije profil igrača kao Kanga".

Gabonac je bio jedan od najzaslužnijih za plasman tima, pre svega, u grupnu fazu, a posle i za evropsko proleće – prvo za najtrofejniji srpski klub posle dve i po decenije.

"Svaki igrač je specifičan, i nikada ne možete da kažete, posle odlaska nekog pojedinca, da će tim biti isti, ili da će neko tog što je otišao odmeniti na identičan način. Postoji više opcija za igru bez Kange, određene varijante ste čak i videli na prošloj utakmici... Mi smo spremni na sve, takva je situacija u fudbalu. Jeste da smo očekivali neke stvari ranije, pre svega sa Boaćijem jer je sve nagoveštavalo, još u decembru, da će se neke stvari ranije desiti, pa smo u skladu sa tim bili spremni da reagujemo. Sve u svemu, ja sam zadovoljan sa timom koji imamo i njegovom jačinom. Kanga je otišao, došao je Ben... Imamo i opciju više na oba beke dolaskom Hajdina, za koga ste videli da može da igra na obe strane odbrane", jasan je šef sportskog sektora.

Za kraj, Mrkela je istakao da i dalje postoji mogućnost da najbolji strelac napusti Zvezdu, ali, isto tako, i da bude spreman već za prvi meč sa Rusima.

"Mogućnost da Boaći ode i dalje je otvorena jer prelazni rok i traje u Kini i Rusiji, pa nije nemoguće da ode tokom februara. Što se same povrede tiče, optimista sam da će biti spreman već za meč u Beogradu protiv CSKA. Iako treba imati rezervu, pošto kažu da povredu treba snimiti 48 časova pošto se desila, po onome što sam ja video – nije u pitanju teža povreda. Mišić nije previše napregnut, istegnuće nije toliko strašno. procena je da će pauzirati desetak dana, ali primenom intenzivnih terapija, na koje će uskoro krenuti, očekujem da će oporavak biti i brži", zaključio je Mrkela, naglasivši da je u poslednjim časovima prelaznog roka propao transfer Slavoljuba Srnića u turski Trabzonspor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve