Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.01.2018.

11:27

Venger: Sančes ide, ali dolaze Mhitarjan i Obamejang

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će Aleksis Sančes najverovatnije napustiti klub i preći u Mančester Junajted.

Izvor:

Autor:

Venger: Sančes ide, ali dolaze Mhitarjan i Obamejang
Getty images

Istovremeno, Francuz je istakao i da je Pjer-Emerik Obamejang, napadač dortmundske Borusije, blizu dolaska na Emirejts, kao i Henrik Mhitarjan upravo iz Junajteda.

"Situacija oko Sančesa vam je svima veoma dobro poznata iz medija. Tako da ja ne moram mnogo da pričam o tome. Do transfera može da dođe, ali i ne mora. Ukoliko ne dođe do transfera, on će igrati u subotu protiv Kristal Palasa. U ovom poslu sam 30 godina i mogu da kažem da će najverovatnije doći njegovog transfera, ali svakog minuta transfer može i da propadne. Ništa nije 100 odsto sigurno", rekao je Venger, a preneo BBC.

Poslednjih dana dosta se spekulisalo oko transfera Čileanca u Junajted, a kao deo dogovora spominjao se i prelazak Jermena u drugom smeru.

"Moguće je da Mhitarjan dođe jer ja volim tog igrača. Moj tim je mnogo puta igrao protiv njega dok je bio u Borusiji Dortmund i znam da on izuzetno ceni našu igru. Njegova plata ovde ne bi bila problem", rekao je Venger.

'Profesor' je dodao da nema zamerke na Sančesovo ponašanje i dodao da je Čileanac prethodnih dana bio u potpunosti posvećen treninzima.

"On ima 29 godina i sledeći ugovor je za njega jako bitan".

Novinare je zanimalo da li su tačne i spekulacije oko dolaska Obamejanga u Arsenal.

"Nemam šta da kažem... O tim stvarima je bolje ne pričati jer su bolje kada su tajne i kada ih ne kometarišete pre nego što ozvaničite", kazao je Venger.

On se izuzetno zahvalio svom doskorašnjem igraču Tiju Volkotu koje prešao u Everton i dodao da Mesut Ezil neće napustiti klub tokom zimskog prelaznog roka.

Venger je istakao i da Arsenal finansijski ne može da se bori sa Junajtedom i Sitijem, ali da je uveren da može na terenu, dodavši da podržava uvođenje VAR tehnologije u fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve