Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.01.2018.

10:30

Kristijano Ronaldo – da li ga je pregazilo vreme?

Gol na svakih 315 minuta, samo četiri tokom prve polusezone španskog prvenstva, apsolutna nemoć u napadu, da li je Kristijano Ronaldo prošlost?

Izvor: B92

Autor:B92

Kristijano Ronaldo – da li ga je pregazilo vreme?
Foto: Getty images

Dvadeset pet dodavanja, jedanaest šuteva, četiri u okvir gola, dve gol prilike, dve oduzete lopte, nula dobijenih duela driblingom, nula golova, nula asistencija. Statistika protiv Viljareala oličava celu sezonu Kristijana Ronalda.

Petostruki najbolji igrač sveta, poslednji put u 2017. godini, ne liči na sebe ove sezone. Ređe ulazi u šanse, ne dominira terenom, teško dobija duele, a još teže postiže golove.

Šesnaest golova (tri iz penala) na 24 utakmice za mnoge zvuči i jeste impozantno, ali ta statistika je daleko od impresivne. Posebno kada je u pitanju CR7. Kad se malo dublje zađe u nju lako je primetiti da je glavni pokazatelj Ronaldove forme učinak u LaLigi, a tu je bio strelac samo četiri puta ove sezone na 14 mečeva. To je gol na svakih tek 315 minuta!

Uporedo s tim, šampion Evrope Real Madrid tačno na polovini sezona ima čak 19 bodova manje od lidera Barselone, koja je pokorila Santjago Bernabeu pre mesec dana. Koliko je Real loš možda još bolje govori što zaostaje deset bodova za gradskim rivalom Atletikom, koji je daleko od blistavog ove sezone.

Tako ne treba biti stručnjak i dovesti rezultate Reala sa učinkom Kristijana Ronalda, a pošto je u pitanju period od skoro pet meseci, mora se postaviti pitanje – da li je Ronaldo prošao svoj vrhunac?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve