Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.01.2018.

19:56

"Svaka čast Ronaldu i Mesiju, ali u moje vreme..."

Legendarni Brazilac Luis Nazario da Lima Ronaldo kaže da je u vreme kada je on bio na vrhuncu konkurencija za Zlatnu loptu bila daleko ozbiljnija.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty Images

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su poslednjih deset godina "podelili" po pet priznanja za najbolje igrače planete.

Trostruki osvajač priznanja za najboljeg na svetu i čovek poznat po nadimku "il Fenomeno" kaže da su Zidan, Ronaldinjo i Figo bili jači takmaci od današnjih iako poštuje i Argentinca i Portugalca.

"U mojoj generaciji je nadmetanje bilo žešće nego sada, bez namere da umanjim uspeh Mesija i Ronalda. Oni će se još nekoliko godina boriti za titulu najboljeg na svetu, ali u vreme kad sam ja igrao smo imali Zidana, Rivalda, Figa, mene i Ronaldinja. To je bila generacija u kojoj je bilo mnogo teže biti najbolji", rekao je Ronaldo za Sport Bild.

"Fenomeno" veruje da bi Nejmar mogao da prekine dominaciju portugalsko-argentinskog dvojca. Između 25-godišnjeg driblera Pari Sen Žermena i sebe je napravio paralelu u vezi sa odlaskom iz Barse, s tim što kaže da je razlika u kvalitetu lige u kojoj su posle Barse zaigrali.

"Ne znam šta se desilo u pozadini njegovog transfera, možda je bio problem sa upravom kao kod mene. Nejmarov odlazak iz Barselone ima mnogo paralela kao i to 1997. godine. Otišao sam u Inter kada je italijanska liga bila mnogo jača nego francuska liga danas", rekao je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve