Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.01.2018.

15:19

Bio na pragu Reala, završio u Čempionšipu

Španski fudbaler Rafa Mir najveća je zvezda dana u engleskim medijima zbog dolaska u Vulverhempton.

Izvor: AK

Autor: AK

Bio na pragu Reala, završio u Čempionšipu
Foto: Getty images

Ovaj 20-godišnji napadač je među Vulvse stigao iz Valensije za 1,5 miliona evra.

Međutim, u centru pažnje je zbog toga što je pre samo dva dana u Španiji najavljen njegov prelazak u Real Madrid Kastilju, drugi tim šampiona Evrope sa Santjago Bernabeua za pola miliona.

Strelac 15 golova na 19 mečeva za drugi tim Valensije ove sezone ipak je izabrao transfer u redove engleskog drugoligaša, doduše lidera Čempionšipa i već viđenog člana Premijer lige sledeće sezone.

Ključni faktor ovog transfera nije bio novac, nego trener "vukova" Nuno Espirito Santo. On je promovisao Mira u prvotimca Valensije krajem 2015. godine, ali nakon njegovog odlaska sa Mestalje više nije dobijao šansu.

Vulverhempton posle 26 kola Čempionšipa ima 61 bod na prvom mestu, 12 više od najbližeg pratioca Derbi Kauntija, a 14 od Kardifa i Bristola, najbližih timova ispod zone koja vodi u Premijeršip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d