Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.12.2017.

20:28

Milojević: Dva ključna detalja, ovo je "čekpoint"

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle meča da su ovom utakmicom stavili zavesu na odličan jesenji deo.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Dva ključna detalja, ovo je
StarSport

"Zahvalio bih se mojim momcima, uradili su odličan posao. Lepa utakmica je bila, koliko smo mogli da pružimo... U svakom slučaju, da li sam zadovlojna ili ne, nije bitno. Momci su zaslužili da se odmore i stavili smo jednu lepu zavesu na jesenji deo", rekao je Milojević za Arenu sport

Šef struke kluba iz Ljutice Bogdana kazao je da ne voli da kalkuliše, što je i pokazao sa dva špica.

"Pazite, kada igrate jedan derbi bez obzira kakav je i kakva god da je bodovna razlika, ovde ne možete da kalkulišete i ne smete da kalkulišete i ja sam neko ko to ne voli, što se i videlo pošto smo igrali sa dva špica. Ovde smo došli da pobedimo, nije bilo drugog razmišljanja", rekao je Milojević.

On je istakao da su postojala dva ključna trenutka.

"Dva ključna detalja koja su mogla da promene tok meča. Prva je šansa u prvom poluvremenu, kada nismo poveli, odnosno kada je golman Stojković odbranio. Tražili smo gol, a da smo ga tada postigli, imali bismo bolju situaciju jer bi Partizan morao da se otvori. Drugi se dogodio u 76-77. minutu i taj promašaj Ožegovića kod rezultata 1:1. Da je tada postigao gol, bilo bi veoma teško vratiti se zbog vremenskog cajtnota. Kao što smo mogli da očekujemo, tvrda i takmičarska utakmica, više čvrsta nego sa nekim tehničkim elementima".

Dodatna zanimljivost jeste što je ovim derbijem završen jesenji deo šampionata.

"Poslednja utakmica donosi drugačiju atmosferu jer igrači su svesni da ih posle toga čeka odmor. Jedva čekaju da se završi i to je potpuno normalno. U toj situaciji je teško zadržati koncentraciju za izvršavanje taktičkih zadataka i toga sam se najviše plašio, ali ponavljam – mnogo sam ponosan na ove momke. Veliki su zvezdaši i vole klub".

Ovim trijumfom ’crveno-beli’ su zadržali devet bodova razlike u odnosu na najvećeg rivala.

"Više puta sam to govorio – ovo je kao kada igrate igricu i stignete do prvog čekpointa. Mi smo to učinili i ne želim uopšte da se osvrćem na bodovnu razliku. Ako previše o tome mislite gubite preko potrebno samopouzdanje i zato se više ne bih vraćao na to", zaključio je Milojević i rekao da mu je žao što nije bilo više navijača.

Partizan i Crvena zvezda odigrali su bez pobednika 1:1, 22. kolu Superlige Srbije. Ipak, meč su obeležili huligani na južnoj tribini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve