Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.12.2017.

20:15

LŠ: Roma prva, Atletiko bez 1/8f posle osam godina

Ekipe Rome, Bazela i Juventusa obezbedile su plasman u nokaut fazu Lige šampiona posle mečeva šestog, poslednjeg kola grupne faze.

Izvor:

Autor:

LŠ: Roma prva, Atletiko bez 1/8f posle osam godina
Getty images

'Vučica', za koju je naš Aleksandar Kolarov ponovo odigrao ceo meč, slavila je protiv Karabaga golom Dijega Perotija 1:0 (0:0) i tako kao prva iz grupe C otišla u dalje.

Ovakav raspet situacije omogućio joj je Atletiko Madrid remijem sa Čelsijem u Londonu. 'Plavci' su bili bolji rival, imali su kvalitetnije šanse, ali ih je totalno presekao vodeći pogodak Saula Njigesa u 59. minut, pa je sve što su uspeli da urade do kraja bio gol za izjednačenje preko štopera gostiju Stefana Savića. Ekipa Dijega Ćola Simeonea posle tačno osam sezona neće igrati nokaut fazu, ali će takmičenje nastaviti u Lige Evrope.

S druge strane, švajcarski šampion ništa nije prepuštao slučaju u grupi A. Rano je poveo protiv Benfike u Lisabonu, da bi sredinom drugog poluvremena i potvrdio prolaz. Strelci za Bazel bili su Mohamed Eljunusi u petom i Dimitri Oberlan u 65. minutu, a za domaće su svih 90 minuta odigrali Mile Svilar i Andrija Živković.

Bazelu je pomogao i Mančester Junajted, iako su se samo pobrinuli za svoju sudbinu, koji je posle preokreta uspeo da porazi moskovski CSKA i otklonio bilo kakvu mogućnost drame. 'Armejci' su poveli u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali su onda Romelu Lukaku i Markus Rašford za manje od 90 sekundi postavili konačan rezutlat susreta.

Nemanje Matića nije bilo u sastavu Junajteda, što je bilo i očekivano pred veliki gradski derbi narednog vikenda u Premijer ligi.

U grupi D, pod opasnošću se nalazio prvak Italije Juventus, ali su 'bjankoneri' pogocima Huana Kvadrada u 15. i Federika Bernandeskija u 90. minutu lako izašli na kraj sa prežaljenim Olimpijakosom u Pireju.

Juve se tako pridužio Barseloni, koja je 'svoji deo posla' protiv lisabnoskog Sportinga kod kuće takođe rutinski odradila identičnim rezultatom.

Konačno, u grupi B nije bilo drame pred poslednje kolo, pošto su Pari Sen Žermen i minhenski Bajern još ranije osigurali prolaz. Ipak, Bavarci su iskoristili priliku da se revanširaju Parižanima za poraz u prvom delu slavivši na Alijanc Areni 3:1 (2:0).

Blistao je dvostruki strelac Korentin Toliso, dok je jedini gol za goste delo Kilijana Mbapea.

Istovremeno, Anderleht je slavio na gostovanju Seltiku u Glazgovu, ali minimalan trijumf nije bio dovoljan barem za prolaz u Ligu Evrope.

90+1' Barselona – Poslednji gol večeri stigao nam je iz Katalonije, a trijumf Barse potvrdio je nekadašnji defanzivac domaćih Žeremi Metju autogolom u prvom minutu sudijske nadoknade.

90' – Atina Tačku na meč u Pireju i definitivan prolaz Juventusa stavlja Federiko Bernandeski lepim udarcem u 90. minutu.

75'London Nije dugo trajala prednost 'Jorgandžija' u Londonu, a nije bilo ni realno očekvati da domaći ne iskoriste nijednu šansu. Ipak, igrač gostiju bio je taj koji je pogodio sopstvenu mrežu – posle šuta Edena Azara Stefan Savić nespretno reaguje i poravnava rezultat.

69' – Minhen Korentin Toliso još jednim golom kruniše sjajnu partiju protiv PSŽ, ovoga puta posle divnog prodora i dodavanja Kingslija Komana.

66' – Mančester Da Bazel sigurno ide dalje pobirnuli su se Romelu Lukaku i Markus Rašford u manje od 90 sekundi. Najpre je snažni Belgijanac na asistenciju Pola Pogbe doneo izjednačenje svom timu, da bi već u sledećem napadu mladi Englez, posle dodavanja Huana Mate, kompletirao ekspresni preokret.

65' Lisabon Za razliku od prvih poluvremena, sada nismo imali pauzu u pogocima, a seriju je nastavio Bazel. Dmitri Oberlan ostavio je Benfiku bez ijednog boda, a svoj tim odveo u narednu fazu takmičenja.

62' – Glazgov Više nema mečeva na kojim nema golova, pošto je Jožo Simunović zatresao mrežu svog tima i doveo Anderleh u vođstvo u Glazgovu.

59' – Barselona I Barsa je uspela da povede protiv Sportiga, takođe posle kornera. Denis Suares je centirao, a u strelce se upisao Pako Alkaser.

56' – London Samo 120 sekundi kasnije stvari su nastavile da se razvijaju idealno po 'Vučicu', pošto je Atletiko Madrid poveo na Stamford Bridžu, pa je Roma sada prva. Posle uigrane akcije iz kornera, Fernando Tores je prebacio loptu na drugu stativu, odakle zaboravljeni Saul Njiges pogađa za vođstvo.

54' – Rim Roma je napokon uspela da probije bunker gostiju iz Azerbejdžana i dođu, najverovatnije, do gola koji ih vodi u nokaut fazu takmičenja. Lepo su kombinovali domaći, Edin Džeko nije uspeo da završi akciju, ali jeste Dijego Peroti iz odbitka glavom.

50' – Minhen Prvi gol u nastavku videli smo posle pet minuta igre, a mreža se ponovo zatresla na Alijanc Areni, sada Bajerna. Dugo je trajao napad Pari Sen Žermena, da bi na kraju Nejmar da Silva centrirao, Edinson Kavani proigrao Kilijana Mbapea, a supertalentovani tinejdžer smanjio zaostatak gostiju.

45+1' – Mančester – Mogao je Junajted da dâ barem dva, tri gola Moskovljanima. Konstantno je pretio, pogodio je i stativu preko Markusa Rašforda, da bi ih kazna za promašaje stigla u poslednjim sekundama prvog dela igre, iz dosta čudne situacije.

Posle akcije i centaršuta sa desnog boka, Vitinjo je šutirao sa desetak metara, a lopta pogodila Alana Dzagoeva u leđa na metar od linije. Dejli Blind je u međuvremenu izašao van terena, pre šuta Brazilca, svi su tražili ofsajd, ali je Đanluka Roki postupio po pravilima i priznao gol.

37' – MinhenPosle efikasnog starta, na naredni gol čekali smo više od dvadeset minuta, da bi post prekinuo Korentin Toliso za dupliranje prednosti Bavaraca. Ovoga puta, Hames Rodriges je idealno centrirao, odbrana Parižana još jednom loše reagovala, a Francuz sa peterca glavom pogodio gol.

15' Atina Seriju ranih pogodaka nastavio je Juventus, veoma važnim golom za vođstvo u Pireju. Bila je to akcija u tri poteza, odnosno rutinska egzekucija Huana Kvadrada sa svega metar razdaljine.

8' Minhen Tri minuta kasnije do vođstva je stigao i Bajern. Posle centaršuta s levog krila, David Alaba vratio je loptu na peterac, gosti su 'mahali' ofsajd, a Robert Levandovski lako zatresao mrežu.

5' – Lisabon Prvi gol večeri videli smo na stadionu 'La Luž', gde su gosti brzim kontra napadom kaznili grešku domaćina. Majkl Lang je idealno centrirao, a Mohamed Eljunusi glavom savladao našem Mileta Svilara za vođstvo Bazela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve