Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.11.2017.

13:58

"Trener Bajerna bude dve godine stariji od mene?"

Defanzivac Bajerna iz Minhena Mats Humels nije siguran da li je Julijan Nagelsman najbolje rešenje za klupu Bajerna zbog godina (30).

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Jup Hajnkes je na mestu trenera privremeno zamenio otpuštenog Karla Ančelotija i od četvrtog dolaska u klub ubeležio sedam pobeda.

Nagelsman je prošle sezone vodio Hofenhajm do četvrtog mesta Bundeslige i najozbiljniji je kandidat da nasledi Hajnkesa dugoročnije.

"Podeljenog sam mišljenja po tom pitanju jer je on samo dve godine stariji od mene. Ali ne mislim da je nemoguće", rekao je Humels za nemačke medije.

On objašnjava da se trendovi sve više okreću trenerima "taktičkim lisicama", a kod Hajnkesa su stvari jednostavnije.

"Ima različitih pristupa, ali sam definitivno zagovornik toga da se u tim koji govori nemačkim jezikom dovede i trener koji priča nemački", kaže Humels.

Odbrambeni igrač Bajerna objašnjava i da je Hajnkesov recept – disciplina.

"Jednostavna struktura je dobra za ekipu i definitivno nam je donela novi timski duh. On je takođe meni rekao neke stvari direktno, šta zahteva i šta očekuje od mene", objasnio je Humels.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve