Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.11.2017.

19:25

Derbi PL: Morata utišao 'Đavole' u Londonu

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Junajted u derbiju 11. kola Premijer lige – 1:0 (0:0)

Izvor: B92

Autor:B92

Derbi PL: Morata utišao 'Đavole' u Londonu
Getty Images

Jedini gol na utakmici postigao je Alvarao Morata u 55. minutu posle odličnog centaršuta Sesara Aspilikuete sa desne strane.

Čelsi je gotovo tokom celog meča bio bolji rival od Junajteda, koji ni u drugom ovosezonskom meču na gostovanju protiv vodećih ekipa Premijer lige nije uspeo da dodje do pobede, pošto je prethodno igrao nerešeno sa Liverpulom.

'Đavoli' su bolje započeli meč i prvu šansu imao je Rašford, koji se bio sam ispred Kurtoe, ali nije bio precizan. Potom je i Lukaku zapretio, a i ovog puta je golman domaćih odlično ragovao.

Probudila su se 'Plavci' i zapretili preko Bakajoka, Azara i Fabregas, ali je ekipa Žozea Murinja odolela u Londonu i na odmor otišla bez primljenog gola.
Ipak, u nastavku meča domaćini su poveli u 55. minutu preko Alvara Morate koji je posle odlično pasa Aspilikuete glavom matirao Džonsa.

Murinjo je odmah izmenio sastav, Felaini i Marsijal su bili na terenu,dok jer Konte odgovorio ulaskom Ridigera i bilo je jasno da Italijan želi da sačuuva minimalnu prednost.

U samom finišu Mančester je mogao do izjednačenja, prvo je Rašford bio u prilici, a potom i Felaini koji je u 90. minutu propustio najbolju šansu.

Srpski fudbaler Nemanja Matić igrao je svih 90 minuta za poraženi sastav.

Čelsi je četvrti na tabeli Premijer lige sa 22 boda, dok je Mančester junajted ostao na drugom mestu sa 23.

Everton je pred svojim navijačima uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i na kraju dodje do pobede protiv Votforda i tako okonča seriju od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

Votford je poveo golom Rišarlisona u 46. minutu, da bi Kristijan Kabasel u 64. povisio na 2:0.

Everton je ipak tri minuta kasnije uspeo da smanji zaostatak golom Omara Nijasea, da bi izjednačenje "karamelama" doneo Dominik Kalvert-Levin u 74.

Domaćin je u 90. minutu u potpunosti preokrenuo rezultat, a pobedonosni gol postigao je Lejtn Bejns iz jedanaesterca.

Votford je u 11. minutu sudijske nadoknade vremena imao priliku da dodje do izjednačenja, ali Tom Kleverli nije realizovao penal.

Everton sada ima 11 bodova i nalazi se na 15. mestu, dok je Votford deveti sa 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve