Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.10.2017.

20:30

PSŽ 17:0, Svilaru gorak ukus, Barsi igrao i remi

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Bajerna, Mančester junajteda i Barselone prošli su u osminu finala Lige šampiona već posle četiri odigrana kola.

Izvor: B92

Autor:B92

PSŽ 17:0, Svilaru gorak ukus, Barsi igrao i remi
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prve tri navedene ekipe ostvarile su trijumfe, dok je Barselona odigrala bez golova na gostovanju Olimpijakosu, ali je uprkos tome prošla dalje.

Ekipa Ernestea Valverdea, koju je Silvio Proto herojski zaustavio na stadionu ‘Jorgos Karaiskakis’, profitirala je od remija Juventusa i Sportinga, pošto su Portugalci ostali na šest bodova ispod Katalonaca.

Saša Zdjelar nije igrao za Olimpijakos zbog povrede, Uroš Đurđević je odigrao poslednjih desetak minuta, dok je Jagoš Vuković duel presedeo na klupi za rezervne igrače.

Sporting je na svom stadionu poveo preko Cesara u prvom poluvremenu, kada je Želson Martins promešao odbranu rivala, ali je vredan bod 'Staroj dami' doneo Gonsalo Iguain desetak minuta pre kraja susreta. Sada su u najboljoj poziciji Barsa i Juventus, koji će odmeriti snage u sledećoj rundi.

Srpski internacionalac Radosav Petrović dobio je šansu u prvom minutu nadoknade vremena.

Junajted je u okviru grupe A sa 2:0 produžio agoniju Benfike i zadržao maksimalan učinak, dok je CSKA iz Moskve preokretom odložila slavlje Bazela – 1:2. Jedna od glavnih figura bio je mladi golman srpskog porekla Mile Svilar. On je na startu odbranio penal Marsijalu, ali je savršen debi na 'Teatru snova' pokvario peh u finišu poluvremena.

Nemanja Matić je šutirao sa distance, lopta se odbila od stative do njegovih leđa i završila u mreži. Konačan rezultat postavio je Dejli Blind u 78. minutu sa bele tačke, a Benfiki nije pomogao ni Ljubomir Fejsa dok je Andrija Živković ostao na klupi.

Iz grupe D dva najveća favorita već su prošla dalje – Pari Sen Žermen ostvario je četvrti trijumf bez primljenog pogotka, dok je uspešan bio i Bajern Minhen. Parižani su na svom terenu demolirali Anderleht rezultatom 5:0, Bavarci su se mučili u Glazgovu protiv Seltika, ali na kraju trijumfovali sa 2:1. PSŽ je tako nastavio teror u Ligi šampiona sa četiri trijumfa i gol razlikom 17:0. Na toj utakmici Uroš Spajić je doživeo tešku povredu, a Ivan Obradović na terenu proveo svih 90 minuta.

Grupa C donela nam je novi remi Atletiko Madrida sa Karabagom (1:1), kojim su 'Jorgandžije' verovatno i ostale bez osmine finala. Mičel je doveo goste u vođstvo, da bi fenomenalnim pogotkom Parti postavio konačan rezultat. Atletiko je na trećoj poziciji u grupi sa samo tri boda, četiri manje od drugoplasiranog Čelsija koji je doživeo debakl na 'Olimpiku' – 3:0.

Roma je na krilima dvostrukog strelca Stefana El Šaravija deklasirala je šampiona Engleske i preuzela čelo tabele.

Tok mečeva:

1' ROMA POVELA PROTIV ČELSIJA – mečevi nisu pošteno ni počeli, a već je viđen prvi gol. U Rimu je Stefan El Šaravi već iz prvog napada zatresao mrežu 'Plavaca' – Aleksandar Kolarov je pronašao Džeka, lopta se od njegove glave odbila na ivicu kaznenog prostora gde naleće 'Faraon' i šalje bombu uz levu stativu.

15' SVILAR ODBRANIO PENAL – Mančester junajted došao je do odlične prilike da povede protiv Benfike na svom stadionu, ali je golman srpskog porekla odbranio penal Antoniju Marsijalu, kojeg je prethodno oborio Pereira.

20' SPORTING OPET MUČI JUVENTUS – baš kao i u prvom meču Sporting je poveo protiv Juventusa, ovoga puta strelac je bio Cesar. On je naleteo na odbitak i smestio ga u donji levi ugao, pošto je prethodno Želson Martins promešao odbranu gostiju i šutirao.

22' BAJERN NAČEO SELTIK – nije ekipa iz Glazgova bojažljivo ušla u duel sa Bavarcima, imala je nekoliko dobrih napada, ali je onda Kingsli Koman istrčao polukontru i uz mnogo sreće prevario dvojicu rivala i golmana Seltika.

30' PSŽ PROBIO BUNKER ANDERLEHTA – Parižani su napadali od samog početka, ali je tek deseti udarac završio u golu. Kombinovali su igrači PSŽ ispred kaznenog prostora, lopta je došla do Mbapea koji je vraća na levu stranu do Veratija, a ovaj sjajno pogađa suprotni ugao nakon lažnjaka.

32' BAZELOV KORAK KA OSMINI FINALA – Švajcarci su znali da pobedom overavaju plasman u osminu finala, a veliki korak napravili su u 32. minutu. Posle fantastične akcije golman CSKA je odbranio, ali je lopta došla do Gufija i on je sa ivice kaznenog ubacio u praznu mrežu.

36' EL ŠARAVI UNIŠTAVA ŠAMPIONA ENGLESKE – Ridiger je bukvalno poklonio gol bivšem klubu. Rađa Naingolan je poslao dubinsko dodavanje, nemački štoper je neshvatljivo propustio loptu, a brzonogi napadač to koristi i drugi put trese mrežu.

40' HEROJSKO VOĐSTVO KARABAGA U MADRIDU – mnogi su mislili da je remi protiv Atletika u trećem kolu bio slučajnost, ali su Kazahstanci potvrdili da imaju veliko srce. U finišu poluvremena na stadionu 'Vanda Metropolitano' Mičel je odlično skočio posle kornera i glavom pogodio za vođstvo gostiju.

45' PEH ZA SVILARA, SREĆA NA MATIĆEVOJ STRANI – nije izdržao mladi golman, ali je doživeo veliku nesreću kod gola. Nemanja Matić je šutirao sa više od 25 metara, lopta je pogodila stativu, odbila se do Svilarovih leđa i završila u mreži.

45+4' PSŽ OVERAVA POBEDU – gosti u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena dobijaju korner, Nejmar odigrava kratku kombinaciju, a onda posle nekoliko driblinga pogađa suprotni ugao za 2:0.

53' GDE JE STAO U PRVOM, PSŽ NASTAVIO U DRUGOM – ekipa Unaja Emerija dolazi do kapitalne prednosti na startu nastavka. Nejmar je odlično šutirao iz slobodnjaka, golman je odbio loptu do stative, ali je ona potom pala na nogu Kurzavi koji postiže 15. gol francuskog kluba u najelitnijem takmičenju.

56' EVROGOL PARTIJA ZA IZJEDNAČENJE ATLETIKA – Tomas Parti na neverovatan način pogađa za 1:1 protiv Karabaga. Po desnoj strani su kombinovali Grizman i Korea, francuski napadač je petom vratio povratnu do saigrača, a ovaj sa 25 metara, unutrašnjim delom stopala pogodio gornji desni ugao.

63' 'VUČICA' POJELA 'PLAVCE' – Roma dolazi do ogromnih 3:0 protiv Čelsija. Kolarov je prekinuo jedan napad gostiju na 'Olimpiku', dodao do Perotija, a ovaj sa nekih dvadesetak metara zategao i od stativu pogodio gol Kurtoe.

65' CSKA NE DA BAZELU DA PROĐE – Ala Dzagoev, koji je ušao u drugom poluvremenu, ipak ne želi da dozvoli Švajcarcima tako lak plasman u osminu finala. Vernblum ga je odlično proigrao kroz srce odbrane, a on šmekerski "bocnuo" golmana za 1:1.

72' MOĆNI PARIŽANI NE STAJU – Kurzava stiže do drugog pogotka, pošto je na drugoj stativi sačekao centaršut desnog beka Danija Alveša i glavom je sproveo u mrežu.

74' PUBLIKA SJAJNA, SELTIK STIŽE DO 1:1 – nošeni velikom energijom sa tribina, 'zeleno-beli' su se hrabro borili i nagrada je stigla u 74. minutu. Forest je jednim dodavanjem izbacio čitavu odbranu Bajerna, da bi Mekgregor rutinski pogodio gol.

77' ESKPRESAN ODGOVOR BAJERNA – stanje na semaforu bilo je aktuelno samo tri minuta. Sledeći ozbiljan napad krunisao je Havi Martines, pošto je bio najviši u skoku prilikom centaršuta Alabe sa leve strane, ali je pritom rasekao arkadu.

78' KURZAAAVAAAAA – het-trik levog beka 'Svetaca'. Sada mu je lopta stigla na nogu i on je rutinski poslao u suprotnu malu mrežu.

78' BLIND POSLAO JUNAJTED U OSMINU FINALA – Markus Rašford pobegao je čuvarima, a sudija drugi put na utakmici pokazao na belu tačku. Sada nije bilo greške, Dejli Blind je preuzeo odgovornost i overio trijumf 'Crvenih đavola'.

79' IGUAIN SAČUVAO PREDNOST JUVENTUSA – ko drugi nego 'Pipita'? Juventus stiže do izjednačenja desetak minuta pre kraja susreta, a strelac je Gonsalo Iguain. Argentinac je iskoristio odlično dodavanje Huana Kvadrada i iz prve prebacio golmana Sportinga.

79' PREOKRET CSKA, VAŽNA TRI BODA – potpuni preokret na 'Sent Jakobu' kada je Vernblum iskoristio užasnu reakciju odbrane Bazela i iz drugog pokušaja pogodio donji levi ugao. CSKA dolazi do pobede i izjednačava se sa Bazelom na drugom mestu tabele, sa po šest bodova.

KRAJ!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve