Džajić, Vahid, Vukotić u Bjekovićevih idealnih 11

Nenad Bjeković je novijim generacijama poznat pre svega kao bivši sportski direktor Partizana, dok ga u Francuskoj i dalje pamte kao legendarnog napadača.

AKIzvor: B92 Srbija, Francuska
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Bjeković: Baloteli je za mene "beba"...

Popularni "Crni bik" je tokom pet sezona u dresu Nice postigao 85 ligaških golova i postao legenda kluba, koji ga nije zaboravio.

Proteklog vikenda je bio gost na Alijanc rivijeri uoči velikog lokalnog derbija sa Olimpikom iz Marseja (2:4), a uručen mu je "Lansien leglon" (Drevni orao) koji dobijaju legende kluba sa Azurne obale.

On je lokalnim medijima otkrio svoj idealni tim od igrača sa kojima je nastupao tokom karijere na klupskom (Proleter, Partizan) i reprezentativnom nivou (Jugoslavija).

Njegov tim je u formaciji 4-3-3: Dominik Barateli Ivan Buljan, Blagoje Paunović, Josip Katalinski, Nenad Stojković Branko Oblak Momčilo Vukotić, Žan-Mark Žuju Dragan Džajić, Žan-Noel Huk, Vahid Halilhodžić.

Stojkovića je opisao kao "čvrstog", Katalinskog kao "žestokog" sa "izvanrednom igrom glavom", a za Oblaka da je bio opsednut fudbalom i da je mogao najviše da trči od svih.

Za Vukotića kaže da je imao "magičan" dodir, Halilhodžića je opisao kao "kompletnog napadača", a za Džajića da je najbolji igrač u istoriji Jugoslavije, pa ga je stavio i za kapitena.

"Najbolji igrač ovog tima. Bio je veoma ozbiljan. Imao je fantastičan osećaj za igru. Mnogo je pričao, ohrabrivao i delio dobre savete", rekao je Bjeković.

Kapiten Bjekovićevog idealnog tima je Vujadin Boškov: "Radio sam sa mnogo dobrih trenera, ali je on bio najstrastveniji od svih, od pripreme, preko analize utakmice do govora".

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu