Nova vest
Fudbal

Petak, 01.09.2017.

23:11

SP: Danci razbili Poljake za gužvu na vrhu i dramu

Grupa E kvalifikacija mogla bi da bude jedna od najneizvesnijih u samom finišu trke jer su tri ekipe u borbi za prva dva mesta.

Izvor:

Autor:

SP: Danci razbili Poljake za gužvu na vrhu i dramu
Getty Images

Posle trijumfa Crnogoraca u Kazahstanu (3:0), gužvu na vrhu upotpunila je Danska sjajnom partijom i demoliranjem Poljske na Parken stadionu – 4:0 (2:0).

Domaći su meč, koji je sa svojim pomoćnicima vodio naš najbolji arbitar Milorad Mažić, otvorili odlično – pogotkom Tomasa Dilejnija u 16. minutu, posle kornera koji je izveo Kristijan Eriksen.

Nastavili su Danci sa napadima, da bi tri minuta pre odlaska na odmor Andreas Kornelijus, posle nove asistencije Eriksena, duplirao vođstvo.

Pokušavali su gosti da se vrate u meč, ali je sve i definitivno bilo gotovo posle pogotka Nikolaja Jergensea u 59. minutu, pre nego što je Eriksen fenomenalnu partiju krunisao i golom deset minuta pre kraja, za konačnih 4:0.

Istovremeno, Rumunija je u Bukureštu teškom mukom savladala Jermeniju i zadržala šanse da se domogne barem baraža – 1:0 (0:0).

Bogdan Stančiju promašio je penal u 55. minutu, ali je veliku radost domaćima ipak doneo Aleksandru Maksim u prvom minutu sudijske nadoknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve