Nova vest
Fudbal

Petak, 01.09.2017.

08:40

"Vredim oko 300 miliona evra"

Ofanzivnom vezisti Čelsija Edenu Azaru ne manjka samopouzdanja, ili bar smisla za humor.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

U razgovoru za HNL Azar je u šali rekao da bi njegov transfer danas verovatno vredeo 300 miliona evra, komentarišući visinu transfera Nejmara, ali i drugih igrača ovog leta.

"Ne znam koliko bih koštao, možda oko 300 miliona? Sve zavisi od tržišta. Nejmar je Brazilac, ima mnogo potencijala, godinu dana je mlađi od mene i igrao je za Barselonu. Zavisi i od vašeg ugovora i brojnih drugih stvari. Videćemo koliko vredim ako budem otišao negde", kaže Azar.

Belgijanac je u Čelsi došao iz Lila pre pet godina za 34 miliona evra, a samo tržišna vrednost mu je u međuvremenu duplirana. Odlaskom Nejmara, u napadu Barselone je ostalo jedno upražnjeno mesto koje je mogao da popuni upravo Azar.

"Nisam mnogo razmišljao o transferu (u Barselonu) mada mi u nekoliko prilika jeste palo na pamet. Mnogo toga se desilo u ovom prelaznom roku i to je dobra stvar. Svaki put kada neko ode iz kluba drugi dođe da ga zameni. Osećam se dobro u Čelsiju, počeo sam svoju šestu sezonu ovde i trenutno uživam u klubu", rekao je Azar.

Njega je uz Kilijana Mbapea, Markusa Rašforda, Usmane Dembelea i Nejmara Kristijano Ronaldo video kao svog mogućeg naslednika.

"Ronaldo me je spomenuo kao jednog od svojih naslednika, znači da zna mnogo o fudbalu! Sada ozbiljno, lepo je kada neko kao Ronaldo kaže tako nešto, on je jedan od najboljih fudbalera na svetu, možda i najboljih ikada. Ne osećam zbog toga dodatni pritisak, samo želju da postanem još bolji", istakao je Azar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d