Nova vest
Fudbal

Petak, 25.08.2017.

20:12

Zvezda opet u Londonu, u Keln po 'dug'

Fudbaleri Crvene zvezde posle deset godina takmičiće se na najmasovnijem evropskom takmičenju, ali nije imala sreće sa žrebom u Ligi Evrope.

Izvor: SM

Autor: SM

Zvezda opet u Londonu, u Keln po 'dug'
StarSport

Crveno-beli će u grupnoj fazi Lige Evrope igrati u grupi H sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom, odlučeno je žrebom u Monaku.

Borbe u najmasovnijem evropskom takmičenju startuju 14. septembra i traju do 7. decembra, dok je veliko finale zakazano za naredni maj na stadionu Olimpika iz Liona.

ARSENAL (vrednost ekipe 566 miliona evra)

Tog 6. decembra 1978. godine Crvena zvezda je na "Hajberiju" izbacila londonski Arsenal, a gol odluke postigao je Dušan Savić, koji je preciznim centaršutom i poluvolejom zakucao loptu pod prečku slavnog golmana Pata Dženginsa.

Sada, skoro 40 godina kasnije, "žrebom iz Grimaldi foruma" odlučeno je da 19. oktobra ekipa Vladana Milojevića u spektaklu u Beogradu igra sa Arsenalom.

'Tobdžije' su svakako najteži rival i jedan od favorita za osvajanje najmasovnijeg takmičenja.

Na čelu sa Arsenom Vengerom, Arsenal je svake godine, bio stardardni učesnik Lige šampiona, koji je stizao barem do osmine finala.

Jedan je od najuspešnijih klubova u Engleskoj, trinaest puta je bio šampion Engleske i jedini je tim u istoriji Premijer lige koji je uspeo da završi sezonu bez poraza.

Ipak, engleski velikan u poslednjih nekoliko godina nije na zavidnom nivou, ali ne treba zaboraviti da se radi o kvalitetnom protivniku.

Izabranici Arsena Vengera prošlu sezonu završili su na četvrtoj poziciji u PL, a ekipa ni ove godine nije mnogo pojačala, što izaziva sve veće nezadovoljstvo među navijačima 'Tobdžija'.

Najveće pojačanje ovog leta na Emiratima je Aleksandar Lakazet, koji je iz Liona prešao u Arsenal za 50 miliona evra. Klub iz Londona se pojačao se u defanzivi dovođenjem reprezentativca BiH Seada Kolašinca, koji se pokazao kao pravi potez nakon što je kao slobodan igrač stigao iz Šalkea.

Pulenima Vladana Milojevića neće biti lako protiv ekipe koja u svom timu ima zvezde kao što su: Mesut Ezil, Olivije Žiru, Aleksis Sančes (ako do tada ne napusti klub), Aron Remzi,Tio Volkot...

Izvesno je da će Arsenal osvajati bodove i proći ovu grupu i svakako su najteži protivnici srpskom predstavniku.

BATE BORISOV (17, 25 miliona)

Crvena zvezda Beloruskog šampiona dočekuje 14. septembra na Marakani.

Reč je o protivniku, koji ima iskustva u najjačim evropskim takmičenjima jer je poslednjih godina stardardni učesnik Lige Evrope i Lige šampiona.

BATE Borisov je 13 puta bio šampion Belorusije, od čega 11 vezanih.

U plej-ofu za Ligu Evrope BATE je posle remija sa Oleksandrijom na svom terenu, slavio u Ukrajini sa 2:1, a strelac oba pogotka bio je crnogorski reprezentaivac Mirko Ivanić, na koga posebno treba obratiti pažnju.

U centru pažnje biće i trojica srpskih internacionalaca - štoper Nemanja Milunović, bivši fudbaler Partizana Miloš Ostojić, kao i bivši fudbaler Novog Pazara Anes Rušević.
Najveća opasnost preti od Mihaila Gordejčuka, koji je u prošloj sezoni postigao deset golova.

KELN (106,45 miliona evra)

Nimalo lak zadat crveno-beli neće imati ni protiv petoplasirane ekipe iz Nemačke, za koji nastupa bivši vezista Partizana Miloš Jojić.

Od Jojića se dosta očekuje, a najveća opasnost preti od reprezentativaca Nemačke Jonas Hektora i Leonardo Bitenkura.

Ipak, treba istaći da su "Jarčeve" napustili napadač Antoi Modest, a umesto njega je iz Majnaca stigao Džon Korodba, za 18 miliona evra.

Crveno-beli su se 1989. godine igrali protiv Kelna i tada su osmini finala Kupa UEFA crveno-beli na Marakani slavili sa 2:0, ali su Nemci na svom stadonu pobedili sa 3:0 i plasirali se dalje.

Raspored utakmica Grupe H možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve