Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2017.

23:25

Blistali Nejmar i Kavani, a Tigru ne treba Mbape!

Pari Sen Žermen je sa 3:0 savladao Gengan u prvom kolu Lige 1, zablistali su Edinson Kavani i Nejmar koji su postigli po gol i upisali asistenciju.

Izvor: SV

Autor: SV

Blistali Nejmar i Kavani, a Tigru ne treba Mbape!
Getty Images

Najskuplji fudbaler svih vremena je odigrao svih 90 minuta i za to vreme postigao pogodak, osam minuta pre kraja meča, a u 62. je Urugvajcu asistirao za gol.

Pored ovog meča, u centru pažnje je bio i duel u Dižonu, gde je gostovao Monako – Radamel Falkao je upisao het-trik, njegova ekipa je slavila sa 4:1, a supertalentovani Kilijan Mbape je celu utakmicu proveo na klupi za rezervne igrače.

Ranije je odigran i duel Strazbura i Lila, domaći tim je bio siguran i sa 3:0 zabeležio trijumf na otvaranju sezone.

“Sveci“ su dominirali na gostovanju Genganu, ali golova u prvom poluvremenu nije bilo. Sve se promenilo u 52. minutu kada je defanzivac domaćeg tima Džordan Ikoko zatresao sopstvenu mrežu, da bi deset minuta kasnije Nejmar briljantnim dodavanjem u prostor omogućio Kavaniju da se upiše u strelce.

Vihorni Brazilac je gol na debiju u novom klubu upisao u 82. minutu, najpre je glavom neuspešno reagovao u kontranapadu, ali je Kavani uspeo da mu ponovo doturi loptu. Bivši fudbaler Barselone nije imao težak posao i postavio je konačnih 3:0.

Ljubitelji fudbala u Dižonu su videli pravu rapsodiju Radamela Falkaa – u 3. minutu je postigao prvi gol, u 37. drugi, a u 51. i treći, dok je njegov saigrač i mladić oko koga se vrte neverovatne cifre – Kilijan Mbape, meč gledao sa klupe za rezerve.

Počasni pogodak za Dižon je delo Saida, dok je Žemerson u 25. minutu bio precizan za “Kneževiće“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve