Nova vest
Fudbal

Subota, 29.07.2017.

11:37

Afera dron:Albanac pred izručenjem, porodica preti

Fudbalski savez Albanije objavio je saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinu.

Izvor:

Autor:

Afera dron:Albanac pred izručenjem, porodica preti
StarSport

Morina je osumnjičen da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom takozvane 'Velike Albanije' iznad stadiona u Beogradu za vreme utakmice Srbija – Albanija, odigrane u oktobru 2014. godine.

Njegov brat Dževair se požalio televiziji "Report" da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.

"Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo", rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.
Podsetimo, do incidenta je došlo na stadionu Partizana u Humskoj 1, 14. oktobra 2014. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

U toku je bio 42. minut, kada se iznad stadiona pojavio dron za koji je bila zakačena spomenuta zastava, uz zastavu 'male' Srbije.

Sudija Martin Etkinson je prekinuo meč, zastavu je uhvatio Stefan Mitrović, a nekoliko igrača Albanije prišlo je i započelo sukob.

Neki navijači su uleteli na teren, a glavni arbitar je pokazao igračima da odu u svlačionicu. Nekoliko navijača koji su ušli na teren napali su Albance dok su bežali u tunel.

U saopštenju, Fudbalski savez Albanije poziva vladu da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morine Srbiji".

"U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristitmo sve institucionalne i pravne puteve".

Opširnije čitajte na našim INFO stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve