Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.07.2017.

14:58

Beton lige – napadnete sudiju, kazna pet godina

U Srbiji se jurnjava za sudijom po kukuruzima u najnižim ligama uglavnom smatra komičnom situacijom, što na Ostrvu nije slučaj.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Beton lige – napadnete sudiju, kazna pet godina
Getty images

Englezi su stanje u Premijer ligi i ponašanje svojih navijača regulisali još osamdesetih godina prošlog veka, ali je zanimljivo da i u najnižim ligama imaju oštre kazne.

Oni koji napadnu sudiju ili delegata dobijaju pet godina zabrane dolaska na stadion, dok će za bilo kakav kontakt sa sudijama, delegatima ili organizatorima susreta biti proterani na 84 dana, piše BBC.

Osim toga, plaća se i kazna od 100 funti.

Skupo mogu da koštaju i verbalne pretnje koje su gotovo neizostavne na sportskim borilištima. Za njih sleduje zabrana od 56 dana van terena i plaća se 50 funti. Reč je o minimalnim kaznama koje mogu biti samo uvećavane.

Ova pravila se primenjuju od početka sezone 2017/2018. U Engleskoj se igra u 32 "grass root" odnosno najniže lige, u kojima će biti uvedena i još jedna zanimljivost – igrači koji dobiju žuti karton zbog rasprave sa sudijom moraće i van igre na deset minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve