Nova vest
Fudbal

Petak, 14.07.2017.

19:45

Sparta – Interova škola na klupi, Janko u napadu

Potencijalni rival Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće najveći češki klub Sparta iz Praga.

Izvor: AK

Autor: AK

Sparta – Interova škola na klupi, Janko u napadu
Foto: YouTube screenshot

Osnovana pre 123 godine Sparta je 33 puta bila šampion Češke, uz 14 trofeja Kupa, a u sezoni 1991/1992 igrala je polufinale Kupa/Lige šampiona.

Godinama je Sparta bila verna češkoj školi fudbala, ali je od ovog leta na klupi praškog velikana jedan Italijan – Andrea Stramačoni.

Mladi stručnjak je trenerski zanat učio u velikanima sa Apenina Romi i Interu, a pre Sparte radio je u Udinezeu.

Ovog leta je doveo nekoliko vrlo zvučnih pojačanja, a najveće ime je reprezentativni napadač Austrije Mark Janko.

Osim njega, u Prag su stigli iskusni Izraelac Tal Ben Haim, Turčin Semih Kaja, kao i doskorašnji krilni napadač Zvezde Srđan Plavšić.

Takođe, Stramačoni je kupio još jednog Srbina Vukadina Vukadinovića, te Bosanca Eldara Čivića, a obojica su vezni igrači.

Italijanski stručnjak je za sata potrošio 7,6 miliona evra na transfere, a najskuplji je bio Ben Haim 2,9 miliona, što je rekord Češke.

Stramačoni tokom priprema za narednu sezonu forisira formaciju 4-3-3, a u poslednjem meču protiv Blekburna utakmicu je počeo u formaciji: Koubek – Karavaev, Štetina, Piško, Kadlec – Saček, Fridek, Šural – Lafata, Vatajelo, Janko.

U minimalnoj pobedi strelac je bio upravo glavni adut tima Janko, koji je sjajno sarađivao sa Lafatom. Na poluvremenu je šansu dobio i Plavšić, a igrao je još i Zahusta.

Sparta je pre ovog meča ubedljivo poražena od kijevskog Dinama sa 4:1, dok je remizirala sa nemačkim Ingolštatom 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve