Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.07.2017.

12:30

Mesi produžio ugovor, nedeljno 570.000 evra

Lionel Mesi produžio je ugovor sa Barselonom do 2021. godine po kojem će nedeljno zarađivati 570.000 evra.

Izvor: PT

Autor: PT

Mesi produžio ugovor, nedeljno 570.000 evra
Getty Images

Uz Kristijana Ronalda najbolji igrač današnjice potpisaće drugi najunosniji ugovor ikada, pošto prvo mesto zauzima Karlos Teves koji u Kini prima 700.000 evra nedeljno.

Barselona je objavila i novu otkupnu klauzulu koja će glasiti 300 miliona evra.

Mesi je prethodnih nedelja navijače katalonskog kluba malo zabrinuo, s obzirom da mu je stari ugovor isticao u 2018. godini, a dogovora između dve strane još nije bilo.

Argentinac je u Barselonu došao sa 13 godina i čim se priključio prvom timu pokazao je raskošni talenat. Do sada je odgirao 585 utkamica za Barsu i uspeo da postigne čak 510 golova.

On je pet puta osvajao Zlatnu loptu, a sa Barselonom je osvojio 29 trofeja, od kojih devet šampionskih titula, četiri Lige šampiona, pet trofeja Kupa kralja, po tri Superkupa Evrope i svetska klupska prvenstva, kao i šest titula u Superkupu Španije.

"Klub je veoma srećan zbog ugovora i posvećenosti Mesija, najboljeg fudbalera u istoriji, koji je proveo celu profesionalnu karijeru u Barsi i predvodio ekipu do neverovatnih uspeha", navodi se u saopštenju Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu