Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2017.

00:10

Junak Ronaldo: Šta još mogu da tražim?

Prva zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo, sa dva gola junak finala Lige šampiona, istakao je da je kraljevski klub na pravi način završio sezonu

Izvor:

Autor:

Junak Ronaldo: Šta još mogu da tražim?
Getty Images

"Na impresivan način završili smo sezonu. Postali smo prvi tim koji je odbranio trofej i zbog toga sam posebno srećan. Odigrali smo sjajno drugi deo utakmice, odličnu pripremu napravi je trener Zidan. Od početka je verovao u nas", rekao je Ronaldo posle meča, a prenosi As.

Real je nadigrao Juventus 4:1 u Kardifu i stigao do 12. pehara kontinentalnog šampiona, a najbolji igrač sveta potrudio se da se i on upiše u knjigu rekorda.

Postigao je 600. gol u karijeri u svim takmičenjima, 500. za Real u eliti, dok se svojom četvrtom titulom izjednačio sa velikim rivalom Lionelom Mesijem, odnosno Klarensom Sejdorfom, Đerarom Pikeom, Ćavijem Ernandesom i Inijestom.

"Ovo je jedinstven trenutak u mojoj karijeri, uz trofej u Primeri koji dodatno znači. Šta još mogu da tražim?", jasan je bio Kristijano, dok je Real prvi put od 1959. u istoj sezoni osvojio i Ligu šampiona i nacionalnu titulu.

Računajući i Kup šampiona – samo su još Alferdo di Stefano, Alesandro Kostaturka i Paolo Maldini ispred njega sa pet, dok prvo mesto na večnoj listi drži još jedna legenda 'Kraljevića' Pako Hento sa šest.

Takođe, postigao je gol i u trećem finalu, a samo je spomenuti Di Stefano, još jedna legenda Madriđana, više puta bio precizan u meču koji odlučuje o trofeju – 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve