Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.05.2017.

22:39

Dva gola Sančesa, Siti ubedljiv, oproštaj Sabalete

Fudbaleri Mančester Sitija približili su se Ligi šampiona sledeće godine pobedom nad Vest Bromvič Albionom od 3:1. Pablo Sabaleta odigrao poslednju utakmicu.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Dva gola Sančesa, Siti ubedljiv, oproštaj Sabalete
Getty Images

On je u Mančester Siti došao pre 9 godina i na kraju ove sezone odlazi iz kluba. U Engleskoj ima ponudu Vest Hema, ali nije izvesno hoće li je prihvatiti.

Arsenal je u drugoj utakmici pobedio otpisani Sanderlend sa 2:0 i prišao Liverpulu na bod zaostatka.

"Građani" su za dva minuta dali dva gola zahvaljujući Belgijancu Kevinu de Brujneu. De Brujne je prvo asistirao Gabrijelu Žesusu za gol, a potom je i sam postigao pogodak.

Golman Albiona Ben Foster je prvo kapitulirao u 27. minutu. De Brujne je prošao po levoj strani, centrirao u peterac pored dvojice čuvara i Žesus je samo plasirao lotpu u prazan gol.

Dva minuta kasnije i Belgijanac se upisao u strelce dobrim udarcem posle odbijene lopte. Pobedu tima Pepa Gvardiole je "overio" Jaja Ture pogotkom u 57. minutu na asistenciju Serhija Aguera.

Dobru priliku je u u 14. minutu imao i Aleksandar Kolarov koji je šutirao u sam ugao gola Bena Fostera, ali je Foster dobrom paradom sprečio gol.

Siti je ceo meč odigrao motivisano i ubedljivo protiv VBA. Koncentracija je popustila tek na kraju kada im je Robson Kanu dao gol u 87. minutu. Pobedom su trenutno preuzeli treće mesto od Liverpula i sada imaju 75 bodova na tabeli Premijer lige

Arsenal se namučio u prvom delu igre protiv Sanderlenda. Uprkos napadima i dobrim prilikama Žirua i Belerina nisu došli do prednosti. Svoje prilike je imao i Sanderlend preko Didijea Ndonga i Džermejna Defoa.

Tim Arsena Vengera je na gol čekao do 72. minuta. Pokušaj Danija Velbeka, korner i dobro dodavanje Mesuta Ozila prethodili su golu Aleksisa Sančesa koji je "načeo" mrežu Sanderlenda.

Pikford je na golu poslednjeplasirane ekipe Premijer lige dobro branio, ali je matiran još jednom do kraja meča. Sančez u 81. minutu daje gol posle srećno odbijene lopte i postavlja konačan rezultat.

"Tobdžije" su u promenljivoj formi čitave sezone. Nalaze se na petom mestu koje vodi u Ligu Evrope, a do kraja će pokušati da dođu makar do četvrtog i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mogu da osvoje 75 bodova što je 9 bodova više od Sitija prošle godine kada su "Građani" bili četvrti i igrali Ligu šampiona. Menadžer Arsenala, Arsen Venger rekao je pre meča sa Sanderlendom da tim plaća cenu sopstvene nekonstantnosti tokom sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve