Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.05.2017.

14:52

Milivojević poslao 'Tigrove' u Čempionšip

Fudbaleri Kristal Palasa savladali su u 37. kolu ekipu Hal sitija rezultatom 4:0 i izbacili je iz Premijer lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Milivojević poslao 'Tigrove' u Čempionšip
Photo by Steve Bardens/Getty Images

Palas je na svom terenu savladao Hal pogocima Vilfreda Zahe, Kristijana Bentekea i našeg Luke Milivojevića, posle čega su ’Tigrovi’ i matematički ostali bez šanse za opstanak.

Ekipa koju vodi Marko Silva kolo pre kraja nalazi se na 18. mestu sa 34 boda, četiri manje od Svonsija koji je prvi iznad crte.

S druge strane, tim Sema Olerdajsa prekinuo je niz od tri uzastopna poraza i sada se nalazi na 13. poziciji sa 41 bodom.

Da će ovo biti težak dan za navijače Hala bilo je jasno već na startu utakmice, pošto je Zaha pogodio mrežu Jakupovića. Napadač Obale Slonovače iskoristio je niz katastrofalnih reakcija protivničkih defanzivaca i rutinski savladao švajcarskog golmana.

Palas je desetak minuta kasnije propustio da duplira prednost preko Tomkinsa, ali ono što on nije uspeo, učinio je Kristijan Benteke nakon pola sata igre. Pančon je idealno izveo korner, belgijski napadač bio najviši u skoku i sa peterca je smestio u gol.

Tada je susret rešen, a londonski klub je umirio tempo i rutinski priveo poluvreme kraju. ’Tigrovi’ su nešto ofanzivnije otvorili nastavak, preuzeli inicijativu, ali su propustili dve dobre prilike i nisu mogli da se nadaju preokretu.

Tačku na svoju veoma dobru sezonu, a očajnu protivnika, stavio je srpski reprezentativac Luka Milivojević u finišu. Milvojević, koji je odigrao svih 90 minuta, sigurno je realizovao jedanaesterac, koji je prethodno skrivio Doson, fauliravši Šlupa.

Konačan rezultat postavio je Patrik van Anholt u poslednjem minutu regularnog toka.

S druge strane, Lazara Markovića u suprotnom taboru nije bilo zbog povrede.

Osim Hala, u drugu ligu još ranije su ispali Sanderlend i Midlzbro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve