Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

23:05

Bufon: Verujte u svoje snove

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon dobio je još jednu šansu da konačno osvoji poslednji trojfej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri – Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Bufon: Verujte u svoje snove
Foto: Getty images

"Stara dama" je pobedom nad Monakom 4:1 u dvomeču polufinala izborila drugo finale LŠ u poslednje tri sezone, deveto u svojoj istoriji.

Bufon iam 39 gdina i ovo mu je verovatno poslednja šansa da osvoji poslednji trofej koji mu nedostaje u kolekciji.

"Bilo je prokle to teško, da smo ušli u meč sa arogancijom bilo bi još teže. Kada imaš pravi mentalitet možeš da savladaš sve prepreke. U finalu smo, to nam nije bio glavni cilj, jer samo učešće ništa ne znači. Pre dve godine su svi mislili dami je to poslednje finale LŠ, ja takođe, ali moraš verovati u svoje snove", rekao je Bufon.

Štoper Leonardo Bonuči je istakao da ovo nije iznenađenje, te da je tim sazreo za titulu.

"Ovo je sjajan rezultat, a radimo ono što veliki klub i mora, bori se za sva tri trofeja. Porasli smo u prethodne dve godine, mislim da Juventus nije iznenađenje. Uvereni smo da možemo da osvojimo trofej. Ovaj tim je zreo, svestan svojih mogućnosti. U Berlinu (finale 2015) smo imali impresivan vezni red, ali sada sigurno nismo slabiji. Obožavamo novi sistem, idemo u Kardif da odigramo najbolju utakmicu u istoriji Juventusa", rekao je Bonuči.

Juventus će u finalu LŠ 3. juna u Kardifu igrati sa boljim iz madridskom dvomeča između Reala i Atletika. "Kraljevski" klub je slavio 3:0 u prvom susretu na Santjago Bernabeuu.

Revanš je na Visente Kalderonu u sredu od 20:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu