Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.05.2017.

16:42

B92: Trener Rijeke stiže na Marakanu

Slovenački trener Matjaž Kek od sledeće sezone preuzeće klupu Crvene zvezde, nezvanično saznaje B92.

Izvor: SM

Autor: SM

B92: Trener Rijeke stiže na Marakanu
Getty Images

Kek od 2013. godine vodi Rijeku, a na kraju leta mu ističe ugovor s hrvatskim klubom, pa se očekuje da tad preuzme rukovodstvo ekipe sa stadiona "Rajko Mitić“.

Do kraja predstojeće sezone Crvenu zvezdu bi vodio privremeni trener.

Bivši selektor Slovenije je sa Rijekom je osvojio jedan kup Hrvatske i jedan Superkup, a ove sezone je na dobrom putu da osvoji prvenstvo Hrvatske i prekine dominaciju Zagrebčana.

Dosadašnii šef struke Miodrag Božović je na vanrednoj konferenciji za medije potvrdio da neće biti više trener Zvezde, tri kola pre kraja šampionata.

’Grof’ je na udaru kritika već neko vreme zbog loše igre aktuelnog šampiona, a sve je rezultiralo porazom od Voždovca (3:2) kojim je Zvezda ispustila prvo mesto na tabeli.

"Od ovog momenta više nisam trener Crvene zvezde. To je normalan čin s obzirom na rezultate u poslednje vreme, a za koje sam ja najodgovorniji. Trener mora da bude pošten prema sebi i drugima i da na vreme ode, kao gospodin", rekao je Božović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve