Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.04.2017.

21:33

Olimpijakos ostaje bez titule zbog krađe?

Igrači i navijači Olimpijakosa u nedelju su proslavili osvajanje 44. titule u klupskoj istoriji, ali bi bez nje mogli da ostanu zbog krađe.

Izvor:

Autor:

Olimpijakos ostaje bez titule zbog krađe?
Getty Images

Posle saslušanja u prostorijama Fudbalskoj saveza Grčke, u sredu ujutru biće poznato kakva će biti kazna zbog incidentata i događaja posle susreta polufinala Kupa protiv AEK iz Atine 13. aprila, ali i onog protiv Plantijasa pre nekoliko nedelja.

Za sada nepoznate osobe provalile su u prostorije ljudi koji su klubu iz Pireja zadužene za bezbednost, i iz njih izneli hardiskove koji sadrže video materijal sa svih kamera – samo od dana kada su igrana dva spomenuta meča.

Na gradskom duelu u okviru Kupa viđeni su veliki navijački neredi na i oko 'Karaiskakija', dok je u meču sa Plantijasom došlo do još težih incidenata. Ovoga puta u ceo haos bili su uključeni i čelnici crveno-belih, koji su – dok su navijači napali fudbalere gostiju – fizički nasrnuli na sudije.

kako prenose grčki mediji, zbog svega navedenog, Olimpijakos kolo pre kraja preti oduzimanje šest bodova – tačno onoliko koliko ih deli od drugoplasirane ekipe PAOK.

Ukoliko se visina kazne obistini, Olimpijakos će u takvom scenariju biti prinuđen da barem ostane neporažen na gostovanju Panaitolikosu na zatvaranju sezone, samo četiri dana posle borbe za finale Kupa gde će juriti poraz od 2:1 iz prvog okršaja.

Olimpijakos je sadamostruki uzastopni šampion države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve