Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

16:48

SL: Đurđević srušio Vojvodinu u 34. sekundi

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu minimalnim rezultatom (1:0) i posle prve utakmice 32. kola Superlige se popeli na čelo tabele plej-ofa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

SL: Đurđević srušio Vojvodinu u 34. sekundi
Foto: StarSport

Partizan je savladao Vošu i tako produžio niz na 29 utakmica bez poraza, pa sada ima 43 boda, tri više i utakmicu više od večitog rivala Crvene zvezde.

’Crveno-beli’ od 19 časova gostuju Napretku u Kruševcu i moraju da trijumfuju ukoliko žele da se vrate na prvo mesto.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se već u 34. sekundi kada je Uroš Đurđević postigao jedini gol.

Posle akcije po desnoj strani, Tavamba je dodao do Leonarda, a ovaj sa levog boka krenuo u kazneni prostor. Ubacio je na peterac, gde je Uroš Đurđević bio sam i lako je prosledio u mrežu rivala. On nije uspeo da obori sopstveni rekord iz decembra, ali je potvrdio da je koncentrisan od samog starta utakmice jer je postigao dva najbrža gola u sezoni.

’Crno-beli’ su od samog starta preuzeli kontrolu i Đurđević je nekoliko trenutaka kasnije propustio priliku da udvostruči prednost. Vojvodina se malo trgnula, organizovala nekoliko solidnih akcija, ali je bila daleko od gola Kljajića.

U finišu prvog poluvremena Tavamba je imao veliku šansu, promene rezultata nije bilo i sve je to mogao da kazni Trujić početkom nastavka. Izašao je 1 na 1 sa golmanom Partizana, na leđima je imao Vulićevića, pa nije uspeo da uputi udarac.

Utakmica je sredinom drugog dela prekinuta zbog skandiranja ’grobara’ upućenog gostujućem klubu, a do kraja nije viđeno previše uzbuđenja, pa je Partizan, barem nakratko, preuzeo prvu poziciju. Interesantno je da je ekipa Marka Nikolića prvi put na čelu od početka takmičenja u Superligi Srbije.

S druge strane, Novosađani su ostali na trećoj poziciji sa 33 boda.

Tok meča:

Utakmica u Humskoj, pred više od 10.000 navijača, počela je onako kako je svaki pristalica domaće ekipe mogao samo da sanja – Partizan je poveo već od prvog minuta. Posle akcije po desnoj strani, Tavamba je dodao do Leonarda, a ovaj sa levog boka krenuo u kazneni prostor. Ubacio je na peterac, gde je Uroš Đurđević bio sam i lako je prosledio u mrežu za 1:0.

Posle ekspresnog gola ritam utakmice je malo opao, a Vojvodina je pokušala da pripreti iz kornera, ali je Paločević napravio grešku. Samo nekoliko minuta kasnije strelac jedinog gola imao je veliku priliku da udvostruči prednost.

Kombinovali su El Monir, Janković i Leonardo – Brazilac je prosledio desno do Tavambe koji glavom vraća u srce kaznenog prostora. Lopta je išla ka Đurđeviću, trebalo je samo da je pošalje pored golmana, ali je promašio čitav fudbal i rezultat je ostao nepromenjen.

Posle mirnijeg perioda usledio je onaj zanimljiviji u kojem su se ređali napadi na obe strane. Prvo su gosti odlično probili po desnoj strani i Milenković je izbacio loptu u korner ispred Trujića. Bogdan Planić je bio najviši u skoku posle udarca iz ugla i pogodio je spoljni deo stative.

Već u sledećem napadu ’crno-beli’ su odgovorili, a novi heroj navijača Leand Tavamba dobro je prošao i uposlio Đurđevića, ali je on kasnio pola koraka.

Isti igrači bili su u akciji desetak minuta kasnije, Kamerunac se oslobodio čuvara i kada je trebalo da doda saigraču, loptu je zahvatio nešto jače, pa se ona od Uroševog stopala odbila do golmana Vojvodine.

U sledećih desetak minuta nismo mogli da saznamo šta se dešavalo zbog smetnji tokom prenosa, a odmah po “povratku” na teren Partizana, viđena je šansa za Vojvodinu. Stigao je centaršut sa levog boka, Malbašić je u padu zahvatio glavom, ali je ona otišla pored gola.

Pred sam kraj prvog dela igre velika prilika za ekipu Marka Nikolića – Tavamba je uputio “oštru” loptu u petarac, ali Đurđević nije uspeo da je prihvati. Mladi napadač je u narednom napadu pokušao atraktivno da savlada Rockova, međutim šutirao je pored gola.

To je bilo poslednje uzbuđenje u Humskoj 1, pa se na petnaestominutni odmor otišlo minimalnim vođstvom za Partizan.

Nastavak igre mogao je da donese hladan tuš za 15.000 prisutnih navijača Partizana, pošto se Nikola Trujić, nekadašnji član ’crno-belih’, našao u stopostotnoj šansi. On je izašao 1 na 1 sa Kljajićem, došlo je do blagog kontakta, pa Trujić nije uspeo da uputi dobar šut.

Izabranici Marka Nikolića svesno su umrtvili igru i vrebali priliku da iz poseda dođu do drugog pogotka. Najbliže tome bili su na isteku sata igre – Leonardo je predriblao dvojicu defanzivaca Vojvodine, ali je Rockov bio brži i stigao do lopte, dok ga je Brazilac zakačio po licu prilikom šuta.

U 54. minutu Zličić je zamenio Kneževića, da bi četiri minuta kasnije reagovao i Nikolić i umesto Jankovića ubacio Đuričkovića. Tavamba je svoje mesto ustupio kapitenu Saši Iliću, a tada je nastao prekid zbog uvredljivih pesama sa tribina.

Sudija Milorad Mažić nakratko je prekinuo utakmicu jer su ’grobari’ vređali Vojvodinu, pa je arbitar iz Vrbasa zamolio Ilića da smiri pristalice Partizana. Oni su potom počeli da vređaju i Mažića, ali je utakmica nastavljena.

Od tog trenutka Vojvodina je krenula sa inicijativom, ali nije bilo nekih većih prilika. Partizan se odlično branio, iako su gosti imali veći posed lopte. Međutim, ni u jednom trenuku nisu ugrozili golmana Kljajića, a crno-beli su u finišu čuvali loptu u nogama.

Preneli su težište igre na polovinu protivnika, lako trošili vreme i sačekali da Milorad Mažić odsvira kraj, što je značilo da su i 29 put uzastopno ostali bez poraza, a rezultat toga je, barem nakratko, skok na prvo mesto tabele Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d