Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.02.2017.

14:09

Ivanović u Zenitu: Želeo sam da se vratim u Rusiju

Kapiten Srbije Branislav Ivanović zvanično je postao igrač Zenita iz Sankt Peterburga s kojim je potpisao dvoipogodišnji ugovor uz opciju na još jednu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivanović u Zenitu: Želeo sam da se vratim u Rusiju
Foto: YouTube screenshot

Ivanović se tako vratio u Rusiju gde je igrao za Lokomotivu iz Moskve 2006-2008, kada se preselio u Čelsi.

Ruski mediji spekulišu da će Ivanović na Petrovskom zarađivati 3,5 miliona evra godišnje, bez bonusa.

"Veoma sam zadovoljan što sam došao u tako veliki klub, nadam se da ćemo zajedno biti uspešni. Iskreno, nisam dugo razmišljao jer sam imao veliku želju da se vratim u Rusiju. Motivisan sam i želim da nastavim da igram na visokom niovu", rekao je Ivanović za sajt Zenita.

On dodao da mu nije bitno da li će u novom timu igrati na poziciji desnog beka ili štopera.

"Najvažnije mi je da budem na terenu. Jednako dobro se osećam na oba mesta u odbrani. Takve stvari su na treneru da odluči. ", poručio je Ivanović.

Prema njegovim rečima veliki je ljubitelj košarke i zna da je srpski plejmejker Stefan Marković član košarkaške sekcije Zenita.

"Znam da Zenit ima i jak košarkaški tim, volim da gledam košarku. Želim im da budu uspešni kao i mi", zaključio je Ivanović.

Čelsi je pustio Ivanovića bez obeštećenja, zahvalan na njegovim doprinosima tokom osam i po sezona na Stamford Bridžu, gde je osvojio dve titule Premijer lige, Ligu šampiona i Ligu Evrope, poslednje takmičenje njegovim golom.

Ivanović je za "plavce" odigrao 377 utakmica i postigao 34 gola, a ima još tri FA Kupa te Superkup Evrope. Kapiten "Orlova" karijeru je počeo u Sremu iz rodne Sremske Mitrovice, a pre Lokomotive igrao je za OFK Beograd tri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve