Nova vest
Fudbal

Subota, 28.01.2017.

20:33

Arsenal demolirao Sautempton, het-trik Volkota

Londonski Arsenal razbio je Sautempton kao gost na Sent Merisu u poslednjem subotnjem susretu šesnaestine finala FA Kupa – 5:0 (3:0).

Izvor:

Autor:

Arsenal demolirao Sautempton, het-trik Volkota
Getty Images

'Tobdžije' su, bez menadžera Arsena Vengera koji će zbog suspenzije sledeća četiri susreta provesti na tribinama, odigrale maestralan meč, u kom je već posle 45 minuta igre sve bilo jasno.

Ono što posebno može da raduje jeste povratak Danija Velbeka posle duge pauze i oporavka od povrede, a bivši napadač Mančester Junajteda je za svega tridesetak minuta gire pokazao da nije zaboravio da igra fudbal, kao i da će biti od velike pomoći timu sa Emirejta u finišu sezone.

Najpre je u 15. minutu divnim udarcem u dalji ugao završio odlično dodavanje Lukasa Peresa, da bi samo sedam minuta kasnije takođe bio precizan, ovoga puta na dodavanje Aleksa Okslejd-Čemberlena.

Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Tio Volkot, na dodavanje upravo Velbeka, a brzonogi krilni napadač samo je najavio svoju još bolju igru u nastavku.

Tio je u 69. minutu iskoristio divan prodor i pâs Aleksisa Sančesa za 4:0, pre nego što je šest minuta pre isteka regularnog toka, ponovo na asistenciju Čileanca, kompletirao het-trik i košmarno popodne za 'Svece'.

Dušan Tadić igrao je od 64. minuta za domaće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve