Nova vest
Fudbal

Subota, 28.01.2017.

15:29

FA: Vulverhempton izbacio Liverpul

Fudbaleri Liverpula završili su takmičenje u FA kupu u 1/16 finala porazom od Vulverhemptona na Enfildu sa 2:1.

Izvor: mn

Autor: mn

FA: Vulverhempton izbacio Liverpul
Getty Images

Prvi put otkako je menadžer ekipe Jirgen Klop "Redsi" su vezali tri poraza. Prethodno je Liverpul ispao iz Liga kupa u polufinalu, a sada je usledilo novo iznenađenje.

Posle prvih 45 minuta gosti su imali dva gola prednosti pogocima Stirmana i Vajmana. Četiri minuta pre kraja Origi je uveo meč u neizvesnu završnicu.

Mogao je Liverpul do izjednačenja i revanša u poslednjih nekoliko minuta, ali su gosti uspešno sačuvali svoju mrežu.

Vulverhempton je poveo već u prvom minutu meča. Kosta je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara iskosa sa desne strane, a Stirman je ostao potpuno sam pred golom pa je bez problema zatresao mrežu.

Četiri minuta pre kraja prvog poluvremena na semaforu je pisalo 0:2. Ponovo je u ulozi asistenta bio Kosta, uspešno je u kontranapadu prošao igrače Liverpula, lepo ga je ispratio Vajnam, bio pred golmanom, koji je izašao jedan na jedan, ali ga je igrač Vulverhemptona obišao i smestio loptu u prazan gol.

Drama u finišu susreta posle pogotka Origija u 86. minutu. Izveden je korner sa desne strane, fudbaleri gostiju nisu uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora, pa Belgijanac glavom postiže pogotak. Ipak, to nije bilo dovoljno, jer ekipa Jirgena Klopa u poslednjih nekoliko minuta nije uspela da izbori makar revanš meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve