Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.12.2016.

13:59

Real izbegao sramotu i osvojio Svetsko prvenstvo!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su titulu na Svetskom klupskom prvenstvu teškom pobedom nad Kašimom u finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Real izbegao sramotu i osvojio Svetsko prvenstvo!
Photo by Matt Roberts/Getty Images

Real je u Japanu imao vođstvo, potom su Japanci preokrenuli i ozbiljno pripretili da naprave senzaciju, ali su šampioni Evrope izbegli sramotu trijumfom od 4:2 posle produžetaka.

Regularni deo meča završen je nerešeno 2:2 i u finišu je sudija Jani Sikazve drastično oštetio Antlerse, kada nije dao drugi žuti karton Serhiju Ramosu.

Kapiten Reala je prekinuo kontranapad rivala, sudija iz Zambije već se uhvatio za džep da mu pokaže javnu opomenu, ali je ipak promenio odluku kada je video da je Ramos već upisan u beležnicu.

'Kraljevski klub' je opravdao ulogu favorita na turniru i Ligi šampiona i Superkupu Evrope, pridodao trofej sa Mundijalita, što je njegov drugi otkad se igra u ovakvom formatu.

Kristijano Ronaldo, najbolji igrač sveta za 2016. godinu, odigrao je veoma lošu utakmicu, baš kao u polufinalu protiv Kluba Amerika, ali je upisao het-trik za preokret u teškom susretu.

Činilo se da nas na stadionu 'Jokohama' čeka ne baš interesantna utakmica kada je Karim Benzema već u devetom minutu savladao golmana Sogahatu. Čuvar mreže Kašime kratko je odbio snažan udarac Luke Modrića sa distance, ali pravo na nogu francuskom napadaču koji je vraća u gol.

Međutim, igrači Zinedina Zidana polako su prepuštali kontrolu protivniku, a Japanci su iz napada u napad bili sve opasniji. Nije bilo nekih stopostotnih šansi sve do finiša poluvremena, kada je Šibasaki iskoristio veoma lošu intervenciju odbrane Reala i pogodio donji desni ugao gola Kejlora Navasa.

Neočekivanim rezultatom otišlo se na odmor, a šok za navijače španskog kluba usledio je već u ranoj fazi nastavka. Šibasaki je u 52. minutu prihvatio loše ispucavanje Ramosa, zagradio se i sa dvadesetak metara pogodio desni donji ugao – golman iz Kostarike bio je užasno postavljen, zbog čega je na semaforu pisalo 2:1 za Kašimu.

Madriđani su momentalno želeli da se vrate i počeli su da stežu obruč oko kaznenog prostora – bilo je nekoliko poluprilika, pre penala koji su dobili zbog starta Jamamota nad Vaskesom. Ronaldo je bio siguran egzekutor i samo se čekao preokret.

Portugalac je propustio tri-četiri izuzetne prilike, u završnici nisu bili koncentrisani ni ostali saigrači, i malo je falilo da budu surovo kažnjeni pred kraj meča. Japanci su imali tri neverovatne šanse da šokiraju evropskog giganta, ali nisu uspeli.

Tada se dogodio već opisani potez Ramosa koji nije sankcionisa, a kazna je očekivano stigla u prvom produžetku, pošto je Ronaldo dva puta pobegao čuvarima i postavio konačnih 4:2.

Treću poziciju osvojio je Atletiko Nasional koji je posle boljeg izvođenja jedanesteraca savladao Klub Ameriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve