Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2016.

17:31

Sautgejt brani Runija: Zašto zvižduci?

Privremeni selektor Engleske Garet Sautgejt kritikovao je navijače koji su zviždali kapitenu Vejnu Runiju tokom utakmice sa Maltom u kvalifikacijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Sautgejt brani Runija: Zašto zvižduci?
Foto: Getty images

Engleska je pobedila Maltu sa 2:0 golovima Danijela Staridža i Dele Alija u prvom poluvremenu, dok su navijači često zviždali Runiju koji je počeo meč kao vezni igrač.

"Zviždanje? Ne razumem zbog čega, ali čini mi se da je to postalo dekoracija. Ne shvatam kako očekuju da će mu to pomoći", rekao je Sautgejt posle meča na Vembliju.

Privremeni selektor Engleske dodao je da je Runi posvećen državnom timu.

"Ponekad su kritike prema njemu nepravedne. On se bori i igra i kao kapiten ponosno predvodi svoju zemlju. Kada se setim Džona Terija, Frenka Lamparda i Ešlija Kola. U njihovo vreme reprezentacija je trpela ogromne kritike, ali pogledajte broj njihovih nastupa, uvek su igrali. Oni su uvek želeli da igraju za Englesku, iznova i iznova i rizikovali su. Mislim da Vejn spada u tu kategoriju", naveo je Sautgejt.

U kvalifikacionoj Grupi F posle dva kola Engleska je prva sa obe pobede, Škotska i Slovenija imaju po četiri boda, Litvanija dva, dok su Slovačka i Malta bez bodova.

U trećem kolu 11. oktobra Engleska će igrati na gostovanju protiv Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve