Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.09.2016.

18:00

"Orlići" dominirali, ali se i kockali – 3:2

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Novom Sadu Irsku sa 3:2 u meču devetog kola kvalifikacija za EURO 2017.

Izvor: SV

Autor: SV

StarSport

Izabranici Tomislava Sivića su u osmoj utakmici u grupi došli do pete pobede, te sada zauzimaju drugo mesto sa 17 bodova, dok je Irska posle devet mečeva četvrta sa 12 i nema šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica je krenula baš onako kako je htela naša ekipa, u 12. minutu je kapiten Uroš Đurđević "načeo" Irce, ali se prava drama odigrala u finišu meča. Protivnik je pretio da poptuno anulira prednost Srbije, koju su doneli Đurđević drugim golom i Darko Lazić, ali na kraju ipak nije došlo do "vraćanja na početak".

Od početka su "Orlići" nametnuli svoj tempo igre, imali su loptu u nogama i bilo je samo pitanje trenutka kada će postići prvi gol. To je učinio Đurđević, a uprkos dobrim šansama Srbija nije uspela da poveća prednost do kraja poluvremena.

U tom periodu igre su i Irci mogli do "poklon gola", kada je golman Vanja Milinković-Savić ispustio "živu loptu", međutim Darko Lazić je bio pribran na gol-liniji. Prvih desetak minuta nastavka je prošlo u nešto mirnijoj igri, a onda su se strelci raspucali.

Lazić je u 65. minutu bio aktivan i na drugoj strani terena, glavom je matirao golmana Irske i činilo se da pred našom selekcijom sledi rutinsko privođenje utakmice kraju, ali takvog mišljenja nije bio O'Dauda, koji je četiri minuta kasnije smanjio na 2:1.

Dramu je primirio kapiten Đurđević, iznudio je penal, a potom ga i realizovao, da bi u 82. minutu Megvajer iskoristio katastrofalnu procenu Milinković-Savića i uneo neizvesnost u finišu. Napadali su Irci, ali se su "Orlići" uspeli da se odbrane i zabeleže veoma bitnu pobedu.

Ovim trijumfom Srbija je skočila na drugu poziciju Grupe 2, sa 17 bodova, iza prvoplasirane Italije, a ispred Slovenije, sa kojom se sastaje u narednom kolu u direktnom duelu za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tok meča:

Srbija: Vanja Milinković-Savić, Gajić, Lazić, Veljković, Antonov, Lukić, Grujić (Ristić), Sergej Milinković-Savić, Živković (Čavrić), Gaćinović, Đurđević (Radonjić);

Republika Irska: Rodžers, Rej, O'Ќonor, Hoban, Lenihan, Čarsli, Kalen, Dafus (Megvajer), Birn (Dimajo), O'Dauda, Šodipo (Malrani).

Već u 12. minutu Srbija je povela, gol je postigao kapiten Uroš Đurđević.

Napadač Partizana se sjajno snašao posle centaršuta Antonova, Sergej Milinković-Savić je samo malo dotakao loptu, sasvim dovoljno da ona dođe pravo na nogu Đurđevića koji je u padu šutirao i matirao golmana Rodžersa.

Do kraja poluvremena izabranici selektora Tomislava Sivića su imali veliku nadmoć na terenu, mogli su u nekoliko navrata da postignu i gol, a najbliži su bili Đurđević i Živković.

U 37. minutu su Irci mogli do izjednačenja, golman Milinković-Savić je ispustio loptu koja mu je već bila u rukama, ali je Lazić ispucao sa gol linije.

Posle nešto mirnijeg početka drugog poluvremena u 53. minutu je Mijat Gaćinović propustio veliku šansu da duplira prednost Srbije. Lepo su kombinovali Živković i Milinković-Savić, ona je stigla do bivšeg fudbalera Vojvodine, ali nije uputio dovoljno jak udarac.

Tačno sat vremena utakmice je prošlo kada je selektor Sivić odlučio da promeni nešto na terenu, umesto Andrije Živkovića zaigrao je Aleksandar Čavrić.

Svega četiri minuta je bilo dovoljno Čavriću da se nađe u gol šansi, Rodžers je odbranio i poslao loptu u korner.

Lopta je iz ugla stigla pravo na glavu srpskog defanzivca Darka Lazića, koji se našao potpuno sam u šesnaestercu protivnika i lako se upisao u strelce, za 2:0.

Opustili su se mladi reprezentativci Srbije posle drugog gola i usledila je kazna. U 69. minutu je O'Konor centrirao sa leve strane, a O'Dauda se našao na pravom mestu i glavom poslao loptu iza leđa Milinković-Savića.

Utakmica se potpuno rasplamsala u tim trenucima, Đurđević je nastavio da napada gol protivnika, a u 70. minutu je iznudio jedanaesterac, pošto ga je golman Rodžers oborio u kaznenom prostoru.

Napadač Partizana je preuzeo odgovornost i rutinski realizovao penal za 3:1.

Radost fudbalera Srbije trajala je svega 11 minuta, Šon Megvajer je u praktično prvom kontaktu sa loptom uspeo da smanji na 3:2.

Ponovo je golman Milinković-Savić nespretno reagovao, posle "balona" koji je stigao do druge stative je ostao ukopan u golu, a mirnu asistenciju saigrača Megvajer je pretvorio u pogodak, sa svega nekoliko metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve