Nova vest
Fudbal

Subota, 27.08.2016.

22:11

Primera: Selta namučila Real na Bernabeuu

Real Madrid zabeležio je i drugu pobedu u novoj sezoni Primere, pošto je savladao Seltu iz Viga na Santijago Bernabeuu u drugoj rundi – 2:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

Primera: Selta namučila Real na Bernabeuu
Getty Images

'Kraljevski' klub nije lako došao do nova tri boda, gosti iz Viga pružili su sjajan otpor, ali su na kraju ipak slavili zahvaljujući sjajnom golu Tonija Krosa u 81. minutu.

Prethodno je Alvaro Morata doveo domaći tim u vođstvo u 60. minutu, da bi samo sedam minuta kasnije Fabijan Oreljana izjednačio rezultat.

Na otvaranju kola, u petak, videli smo dva remija – Real Betis i Deportivo la Korunja odigrali su bez golova, dok su Espanjol i Malaga igrali 2:2.

U prvom susretu subotnjeg programa, Real Sosijedad slavio je na gostovanju Osasuni u Pamploni, pogocima Huanmija u drugom, odnosno autogolom Unaija Garsije u 81. minutu, dok je Valensija poražena od Eibara u gostima. Strelac jedinog gola za domaće bio je Pedro Leon u 62. minutu susreta.

Ekipa Zinedina Zidana imala je inicijativu od starta, što je bilo i za očekivati, ali sem dva pokušaja Luke Modrića sa distance u prvom poluvremenu nije bilo pravih prilika.

Ni početak drugog dela igre nije doneo gotovo ništa novo, Real je i dalje pokušavao da probije zadnji red gostiju, da bi to napokon uspeo povratnik Alvaro Morata. Bivši centarfor Juventusa je u 60. minutu najbolje reagovao i promašaj Marka Asensija smestio iza leđa Serhija Alvaresa.

Isti igrač četiri minuta kasnije pogađa stativu, ali onda Selta kažnjava ležernost odbrane domaćina i preko Fabijana Oreljane stiže do izjednačenja u 67. minutu. Napadač gostiju iskoristio je dodavanje Džona Guidetija i odličnim udarcem sa ivice kaznenog pogodio same rašlje gola Kika Kasilje.

Imala je ekipa iz Viga još nekoliko opasnih kontri, ali ne i umeća da ih pretvori u potpuni preokret, što je u 81. minutu kaznio Toni Kros – kada je natrčao na povratni pâs na ivici kaznenog i divnim udarcem unutrašnjom postavio konačan rezultat.

Primera – drugo kolo:

Osasuna – Real Sosijedad 0:2 (0:1)
Huanmi 2, Garsija 81(ag)
Eibar – Valensija 1:0 (1:0)
Pedro Leon 62
Real Madrid – Selta 2:1 (0:0)
Morata 60, Kros 81 - Oreljana 67
22.00 Leganjes – Atletiko Madrid

nedelja:
18.15 Las Palmas – Granada
18.15 Alaves – Sporting
20.15 Bilbao – Barselona
22.15 Viljareal – Sevilja

petak:
Betis – La Kounja 0:0
Espanjol – Malaga 2:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve