Nova vest
Fudbal

Petak, 08.07.2016.

12:00

ŽFK Crvena zvezda postao deo SD

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda, koji postoji od 2011. godine, zvanično je pod okriljem Sportskog društva Crvena zvezda.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

ŽFK Crvena zvezda postao deo SD

"Ovo je veliki dan za naš klub. Pre pet godina, kada smo počeli sa radom, znao sam da će naš klub predstavljati prekretnicu u ženskom fudbalu u Srbiji."

"Muški klub sve ove godine pruža veliku podršku svojim koleginicama i moram da istaknem veliku zahvalnost zbog toga. Mi smo mlada i perspektivna ekipa. Naporan je rad pred nama, ali učinićemo sve da naredne sezone budemo prvaci Srbije", rekao je trener ŽFK Crvena zvezda Darko Stojanović.

Predsednik ŽFK-a Sveta Mirković izjavio je da zna koliko ime Crvene zvezde može da doprinese popularizaciji ženskog fudbala.

"Crvena zvezda je veliki brend i samim tim što smo deo njega moramo da budemo pokretač ženskog fudbala u zemlji. Oko 150 devojaka od sedam godina do prvog tima svakodnevno treniraju, imamo tri takmičarske selekcije - razvojnu ligu, B tim i prvi tim. Susrećemo se sa mnogo problema, ali zahvaljujući tome što u upravi i stručnom štabu imamo velike entuzijaste ovaj klub opstaje. Ne krijem da imamo velike ambicije, od devojaka očekujemo prvo mesto u domaćem prvenstvu i plasman u Ligu šampiona", poručio Mirković.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović oduvek je pružao podršku svim aktivnostima u okviru kluba.

"Zvezda je u svojoj filozofiji uvek imala jednu misao – borba za najviši plasman i siguran sam da su devojke toga svesne. Fudbal se ne deli na muški i ženski, ista pravila važe za oba pola. Naša muška selekcija je postigla u svojoj istoriji rezultat koji objektivno predstavlja motiv za sve generacije sportista u našem klubu sada i u budućnosti. Očekujem da i devojke podju putem uspeha i da se uvrste u red klubova koji će biti šampioni Evrope i sveta, verujem da mogu to da ostvare", rekao je Mijailović.

Promociju ovog sporta podržali su i asovi Crvene zvezde Zdravko Borovnica i Vladimir Petrović Pižon.

Poznati glumac Ivan Bekjarev, član Upravnog odbora ženskog fudbalskog kluba, istakao je želju da ŽFK Crvena zvezda dostigne slavu i uspehe koje je u istoriji imao muški klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve