Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2016.

21:11

Tomić: Kilaža Božinova nedopustiva za fudbal

Trener Partizana Ivan Tomić kaže da je njegov tim srećno došao do remija (1:1) u 151. večitom derbiju, kao i da je iznuđena odluka da Saša Ilić igra napadača.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Tomić: Kilaža Božinova nedopustiva za fudbal
Starsport

U ne baš kvalitetnom derbiju na stadionu Rajko Mitić, sve vredno pomena desilo se u poslednjim minutima, kada je Zvezda povela golom Predraga Sikimića, ali je izjednačio Brazilac Everton u zaustavnom vremenu.

“Samo otvaranje utakmice nije bilo kako bi trebalo i kako smo se dogovorili, stajali smo daleko od igrača. U nastavku smo bili čvršći i agresivniji, Zvezda je zasluženo povela, opasno pretila, ali smo faktički srećno došli do izjednačenja“, rekao je Tomić na konferenciji za medije.

On je dodao da je mesto napadača za Sašu Ilića iznuđeno rešenje jer u navali ima mnogo problema oko izbora igrača.

“Nisam to planirao, posebno ne kao trener Partizana. Povređen je bio Božinov, ali uz to ima kilažu koja je nedopustiva za fudbal, Fofana takođe. Tu je i 16-godišnji Vlahović, koji nije formiran igrač“, naveo je Tomić.

Tomić kaže da su Zoran Rendulić i Everton Luis opravdano isključeni, a stao je u odbranu svog igrača, iako je kazao da je njegova proslava pogotka bila nedopustiva.

"On kao Južnoamerikanac uzavrele krvi je reagovao kako ne bi trebalo i ukazaćemo mu na to da kada postigne pogodak to proslavi sa svojim navijačima i da ne provocira protivničke", rekao je Tomić.

Tomić je čestitao treneru Zvezde Miodragu Božoviću na igri crveno-belih, taktici i borbi. On je istakao da je prethodni "večiti" derbi bio mnogo bolji uprkos tadašnjem porazu njegove ekipe.

"Trudićemo se da nam se ovakve stvari ne ponavljaju. Za velike utakmice, a derbi je najveća, trudićemo se da budemo mnogo bolji i na višem nivou", dodao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima crno-beli su sagoreli u želji da se dokažu.

“Veći deo utakmice nismo bili mi, nismo igrali našu igru koja nas je krasila ovog proleća. Moji igrači su u velikoj želji sagoreli jer imam mlad tim, neke igrače koji nisu dugo igrali, i koji se tek sada dokazuju“, zaključio je Tomić. “

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve