Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.04.2016.

20:00

LŠ: Greške spasle Siti, Real na kolenima

Pari Sen Žermen i Mančester Siti remizirali su 2:2, dok je Volfsburg iznenadio Real Madrid sa 2:0, u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Greške spasle Siti, Real na kolenima
Foto: Getty images

Meč u Parizu su obeležili promašaji, jedan iz penala, i amaterske greške, Siti je poveo, PSŽ preokrenuo, ali će polufinalista biti rešen u Mančesteru.

Real je odigrao očajno u Nemačkoj, Volfsburg, koji se muči u Bundesligi da izbori mesto u Evropi, održao je fudbalsku lekciju desetostrukom prvaku Evrope, a malo sreće mu je nedostajalo da ga i ponizi.

Akteri meča u Parizu bila su i dvojica Srba, znatno veću ulogu imao je Milorad Mažić (uz svoje pomoćnike) koji je dobio težak posao u deljenju pravde, svirao je i penal za domaćina, ali je generalna ocena da je dobro odradio svoj posao.

S druge strane, reprezentativac Aleksandar Kolarov nije dobio šansu u startnoj postavi, štaviše, u igru je ušao tek kao taktično rešenje u nadoknadi vremena.

Četvrtfinale LŠ:

Pari Sen Žermen – Mančester Siti 2:2 (1:1)
Ibrahimović 41, Rabio 59 – De Brujne 38, Fernandinjo 72

PSŽ: Trap – Maksvel, Luiz, Silva, Orije (Van der Vil 78') – Mota, Matuidi, Rabio (Mura 78') – Di Marija, Kavani, Ibrahimović
Siti: Hart – Kliši, Otamendi, Mangala, Sanja – Fernando, Fernandinjo – Silva, De Brujne (Delf 77'), Navas – Aguero (Kolarov 90+3')

Volfsburg – Real Madrid 2:0 (2:0)
Rodriges 18p, Arnold 25

Volfsburg: Benaljo – Rodriges, Dante, Naldo, Vijerinja – Luiz Gustavo, Gilavugi – Draksler (Šafer 90+3'), Pinto (Traš 80'), Arnold – Širle (Kruse 84')
Real: Navas – Marselo, Pepe, Ramos, Danilo – Kazemiro, Kros (Rodriges 85'), Modrić (Isko 64') – Bejl, Ronaldo, Benzema (Hese 41')

Ibra se ispromašivao, Siti više sreće nego pameti

Meč na Parku prinčeva doneo je očekivani spektakl od prvog minuta. Siti je krenuo velikim presingom i nekoliko puta ugrozio gol PSŽ-a, ali nije bilo promene rezultata.

Kontrolisali su gosti igru još desetak minuta, a onda se razigrao PSŽ. Nekoliko brzih akcija je pokazalo sve slabosti gostujuće odbrane, a to donosi dobre rezultate domaćinu.

Nakon što se u sedmom minutu nije oglasio posle duela Mangale i Matuidija, Milorad Mažić je svirao penal za PSŽ u 17, nakon starta Sanje nad Luizom. Međutim, Džo Hart brani šut Zlatana Ibrahimovića sa bele tačke.

U narednih desetak minuta Šveđanin je imao još dva zicera, ali je oba propustio. Prvo je glavom šutirao pravo u Harta, a onda je situaciju "jedan na jedan" pokušao da završi lobom, koji je otišao preko gola.

To su gosti surovo kaznili, naizgled bezopasni poveli su u 38. minutu. Pogrešili su Matuidi i Rabio na sredini, Fernando i Fernandinjo ekspresno organizovali polukontru koji koristi Kevin de Brujne za 1:0 za "građane".

Međutim, samo četiri minuta kasnije PSŽ je izjednačio, na sličan način. Amatersku reakciju Harta i Fernanda na ivici kaznenog prostora koristi Ibrahimović i uz malo sreće se iskupljuje za promašaje de poravnava rezultat pred poluvreme.

PSŽ kreće snažno u nastavku, odlične šanse propuštaju Kavani i Ibrahimović koji pogađa i prečku, ali pola sata pre kraja "Sveci" uspevaju da preokrenu.

Posle centaršuta iz kornera Kavani je šutirao glavom iz teške situacije, Hart je dobio loptu koja stiže do usamljenog Rabioa na drugoj stativi, a mladi vezista je lako ubacuje u mrežu.

Usledilo je još nekoliko dobrih akcija domaćina, da bi u 72. minutu opet usledio šok. Opet su očajno reagovali igrači PSŽ-a, ovaj put Orije i Luiz u svom kaznenom prostoru, a taj poklon koristi Fernandinjo i donosi izjednačenje Sitiju.

Ronaldo "kukao", "vukovi" kidali

Nakon što je Ronaldo poništen gol u drugom minutu, nije bilo mnogo uzbuđenja u Volfsburgu, do 17. minuta.

Đanluka Roki je procenio da je Kazemiro nepropisno startovao nad Širleom u kaznenom prostoru, te svirao penal za Volfsburg.

Ovu šansu ne propušta sjajni bek Rikardo Rodriges koji je lako savladao Navasa.

Usledila je dominacija domaćina koji je u potpunosti kontrolisao igru, te već u 25. minutu duplirao prednost.

Sjajno su kombinovali "vukovi", na kraju je Pinto pronašao u petercu Arnolda koji šalje "kraljevski klub" u nokdaun.

Do kraja poluvremena Real jedva uspeva da se oporavi i kreira nekoliko akcija, ali osim jednog pokušaja Benzeme glavom, nije konkretno ugrozio gol Benalja.

Drugo poluvreme donelo je znatno slabiji tempo igre, Volfsburg se povukao i vrebao iz kontranapada, nekoliko dobrih situacija je imao Širle, ali ih nije iskoristio da dotuče rivala.

S druge strane, Real je na sve načine tražio bar jedan gol koji bi mu olakšao revanš, ali Bejlu, Ronaldu bili zatvoreni svi prilazi.

Portugalac je jedini uspeo dva puta da zapreti Benalju, jednom je šutirao neprezicno glavom, a drugi put nedovoljno snažno nogom.

U samom finišu novu šansu za 3:0 za Volfsburg imao je rezervista Kruse, ali ga je sprečio Navas.

Tok mečeva:

22:35 KRAJ

89' VOLFSBURG Nije mu mnogo trebalo, Kruse odmah preti golu Reala, šutira snažno iskosa sa leve strane kaznenog prostora, ali Navas uspeva da odbrani i opet spase Špance.

85' VOLFSBURG Nove izmene u oba tima, ovaj put treneri osvežavaju napad, ulaze Kruse za domaćina i Rodriges za goste iz Španije.

81' PARIZ Brojne greške su konačno uplašile igrače dva tima, znatno povučenije deluju obe ekipe, nema konkretnih akcija osim bezazlenog kombinovanja na sredini terena.

80' P/V Opao je tempo igre na oba terena, sve četiri ekipe su se svesno povukle kako bi izbegle gol u završnici meča koji bi mogao da ih košta plasmana u polufinale. Usledile su brojne izmene, uglavnom "defanzivne" prirode.

76' VOLFSBURG Nova šansa za Ronalda, najbolja na meču. Portugalac se stuštio u kazneni prostor i sa desne strane šutirao po sredini gola, ali Benaljo uz mnogo sreće uspeva da odbrani.

72' PARIZ Siti je izjednačio! Opet je amaterska greška skupocenih igrača donela pogodak. Nakon centaršuta sa desne strane, traljavo su reagovali Orije i Silva, lopta je stigla do Fernandinja koji ne šutira najbolje, ali lopta pogađa kapitena PSŽ-a i ulazi u gol pored stative –2:2!

60' VOLFSBURG Nova fantastična prilika za Volfsburg, posle brze akcije u sredini terena Širle je bio u odličnoj poziciji za gol na desnoj strani kaznenog, ali šutira preko gola.

64' VOLFSBURG Iznenadna šansa za "vukove", Širle je pobegao odbrani gostiju i krenuo sam ka Navasu u brzoj kontri, ali je Ramos uspeo da ga stigne i spreči da dotuče Real.

63' PARIZ Nova gol šansa za PSŽ. Opet ju je propustio Ibrahimović, šutirao je glavom posle centaršuta sa desne strane, ali na žalost Parižana pogodio je prečku. U nastavku napada dobru priliku je imao i Kavani, ali je iz neposredne blizine prebacio gol.

61' VOLFSBURG Ronaldo je meta Volfsburgovih igrača, iznudio je slobodan udarac na 30-ak metara od gola, ali on nikad nije bio specijalista za prekide, koliko god se trudio. Pogodio je živi zid.

59' PARIZ Preokret PSŽ! "Sveci" posle prekida stižu do drugog gola. Nakon centaršuta iz kornera Kavani je iz teške pozicije sjajno šutirao glavom, Hart je odbio loptu, a na nju je natrčao Adrijen Rabio 2:1!

58' VOLFSBURG Konačno i Ronaldo da zapreti golu Volfsburga, odličan centašut Bejla, Portugalac je dobro skočio i šutirao glavom, ali ga je čuvar omeo taman dovoljno da on promaši.

56' PARIZ Mautidi dobija žuti karton zbog kojeg će propustiti revanš u Mančesteru.

53' VOLFSBURG Nemci su se oslobodili presinga Španaca, dva opasna centaršuta Drakslera, malo je nedostajalo da jedan donese treći gol, ali je Širle bio "prekratak".

51' PARIZ Domaćin je konkretniji na startu drugog dela, kontroliše ritam, dobre prilike su imali Kavani i Ibrahimović, ali ne uspevaju da savladaju Harta.

49' VOLFSBURG Pritisak Reala od starta drugog poluvremena, Marselo, Kros i Bejl pokušavaju da pronađu Ronalda u kaznenom, ali je Portugalac uglavnom odsečen iz igre.

45' PARIZ Domaćin propušta sjajnu šansu za preokret. Ibrahimović je sjajno "otvorio" prostor za Matuidija na levoj strani, njemu je ostalo samo da loptu prosledi do usamljenog Kavanija na drugoj stativi, ali je on šalje u gol-aut.

42' PARIZ PSŽ je ekspresno izjednačio! Džo Hart i Fernando su odigrali amaterski u svom kaznenom prostoru, a to je iskoristio stari lisac Zlatan Ibrahimović i poravnao rezultat 1:1.

41' VOLFSBURG Real ostaje bez jednog od ključnih igrača, povredio se Benzema, menja ga Hese Rodriges.

38' PARIZ Siti vodi na Parku prinčeva! Matuidi i Rabio su pogrešili na sredini terena, Fernando i Fernandinjo su ekspresno doneli loptu do kaznenog, Brazilac je gura u desnu stranu pored loše postavljenog Luiza do Kevina de Brujnea, koji snažnim udarcem trese mrežu – 0:1.

37' VOLFSBURG Real je preuzeo inicijativu, ali uspeva samo sa distance da zapreti domaćinu. Kros je dobro šutirao sa ivice kaznenog, ali bezopasno po Benalja.

36' PARIZ Slobodan udarac za PSŽ na 25 metara od gola. Idealna pozicija za Anhela di Mariju, ali Argentinac pogađa živi zid.

33' VOLFSBURG Dobra prilika za Real da se vrati u život, Bejl je ubacio loptu za Benzemu koji šutira glavom, ali pored gola.

28' VOLFSBURG Real je u nokdaunu, Madriđani ne mogu da povežu dva pasa, dok je domaćin opasan u svakom napadu. Širle je imao novu priliku, ali je šutirao u Navasa.

25' VOLFSBURG Real zaostaje dva gola! Sjajna akcija nemačkog tima, Pinto je dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, poslao ju je odmah u peterac, gde je Maksimilijan Arnold reagovao bolje od Pepea i savladao Navasa – 2:0!

24' PARIZ Ibrahimović nastavlja da promašuje zicere. Rabio ga je "izbacio" samog ispred Harta, ali on šutira preko gola u pokušaju da lobuje golmana Sitija

22' VOLFSBURG Real ne uspeva da uspostavi kontrolu nad igrom u Nemačkoj, domaćin je i dalje konkretniji na terenu.

20' PARIZ Nastavlja se pritisak Sitija u Parizu, ali Kliši, Navas i Silva ne uspevaju da pronađu Aguera

17' VOLFSBURG Penal za domaćina! Kazemiro i Širle su bili u duelu, Nemac je pao, a Italijan Đanluka Roki svirao kazneni udarac. Rikardo Rodriges je doneo prednost Volfsburgu protiv Reala – 1:0!

15' PARIZ Još jedna gol šansa za PSŽ, Ibrahimović šutira glavom sa nekoliko metara, ali opet brani Hart.

13' PARIZ Penal za PSŽ! Sanja je oborio Luiza u kaznenom prostoru, Mažić je pokazao na belu tačku. Džo Hart brani šut Zlatana Ibrahimovića!

9' VOLFSBURG Dobar prodor Bejla po levoj strani, poslao je oštar centaršut po zemlji, ali pravo u ruke Benalja.

7' PARIZ Odlična akcija PSŽ-a, Kavani je gurnuo loptu u prazan prostor za Matuidija, Mangala ga je stigao u kaznenom prostoru i fizički ga sprečio da ugrozi Harta. Mažić se nije oglasio.

5' PARIZ Veliki pritisak Sitija u prvih nekoliko minuta, "građani" su stigli do dva kornera, ali De Brujneovi centaršutevi nisu bili upotrebljivi.

2' VOLFSBURG Real stiže do gola već u drugom minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Ronaldo se ne slaže sa odlukom pomoćnog sudije.

20:45 Počela su druga dva meča četvrtfinala Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve