Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.03.2016.

22:28

Ćurčić: Ili jesi ili nisi, ja mislim da jesam

Selektor Srbije Radovan Ćurčić priznao je da njegov tim oseća pritisak pred prijateljski meč sa Poljskom

Izvor: B92

Autor:B92

Ćurčić: Ili jesi ili nisi, ja mislim da jesam
foto: StarSport

Srbija iza sebe ima seriju neuspeha, pa su igrači pod velikim pritiskom da izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Očigledno da je sve teže raditi, uostalom to i sami vidite, a u minulom periodu bilo je mnogo i dobrih i loših stvari. Uloženo je mnogo napora, znamo takođe koliko možemo i šta hoćemo, a to je plasman na SP u Rusiji koje za naš fudbal ima neprocenjivi značaj. A pritisak uvek postoji. U ovom poslu ili jesi ili nisi, ja mislim da jesam", rekao je Ćurčić.

Nacionalni tim ispraćen je iz zemlje uz potrese, pošto su Dušan Tadić i Nemanja Gudelj javno saopštili da više neće igrati za reprezentaciju dok je Ćurčić selektor.

"Ja mogu da govorim o momcima koji su ovde, igračima za koje sam siguran da će protiv Poljske dati svoj maksimum i pokušati da pobede veoma jakog rivala. I ako u tome ne uspeju, a daju svoj maksimum, javnost će to znati da prepozna. Oni igraju za reprezentaciju, za dres svoje države, 'ajde da kažem i selektora, da ne bude sutra naslov u novinama, igraju za reprezentaciju, ne igraju za selektora", rekao je Ćurčić uz osmeh.

Poljska je ubedljivo izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a najbolji strelac kvalifikacija bio je Robert Levandovski.

"Sigurno da je Levandovski prva zvezda poljske reprezentacije, ali njihova najveća snaga leži u timskoj igri. Oni kao tim sjajno funkcionišu a to se najbolje videlo u minulim kvalifikacijama kada su igrali zaista dobro", rekao je Ćurčić.

Poljski novinari pitali su selektora da li će 23-godišnji igrač Poznanja Darko Jeftić možda dobiti poziv za nacionalni tim, iako je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske.

"Da. Otkriću vam da ćemo u četvrtak razgovarati, jer radi se o veoma interesantnom i zanimljivom igraču", rekao je Ćurčić.

Duel Poljske i Srbije igra se u sredu od 20:45 u Poznanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve