Nova vest
Fudbal

Petak, 29.01.2016.

10:55

Posle odluke tužilaštva – isti stav u CZ i OFK

Obustavi postupka za nameštanje mečeva u srpskom fudbalu od strane Prvog osnovnog javnog tužilaštva nije pridavano previše značaja u Zvezdi i OFK Beogradu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Posle odluke tužilaštva – isti stav u CZ i OFK
Crvena zvezda - OFK Beograd (19.07.2015) / Starsport

Među mečevima koji su bili pod istragom je i susret između pomenutih klubova koji je završen pobedom crveno-beli 6:2.

Od prvog dana po završetku meča, i jedni i drugi su tvrdili da se meč odigrao u duhu fer-pleja i po pravilima igre.

MUP Srbije je pet meseci intenzivno pokušavao da sakupi dokaze, ali ih nije našao. U Crvenoj zvezdi ni pre šest meseci, a ni u četvrtak nisu imali šta da kažu na tu temu.

“Nisam komentarisao ni tada, ne želim da komentarišem ni sada. Fokusiran sam samo na uspehe Crvene zvezde” glasila je SMS poruka generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, sumnjičenog, kroz slučaj, da je izvršio pritisak na igrače OFK Beograda da se sklanjaju u drugom poluvremenu, iako nije ulazio u svlačionicu rivalskog kluba, pišu Novosti.

Predsednik OFK Beograda Drakče Dimitrijević od prvog dana sumnji u nameštanje meča sa Crvenom zvezdom (2:6) govorio je da su istražnim organima vrata Omladinskog stadiona otvorena. I da niko na Karaburmi nema šta da krije i od čega da se brani kad je sve bilo čisto.

“Od prvog dana, besmislene su i zlonamerne bile optužbe u medijima, a sumnje od strane neke organizacije za koju sam tada prvi put čuo da postoji. OFK Beograd je klub duge i bogate tradicije koji se nikad nije služio nečasnim radnjama, zato je meni posebno drago što je posle šest meseci opsežne istrage Tužilaštvo odbacilo sve navode kao netačne”, isticao je tada Dimitrijević.

Fudbalski pogon i igrači su na pripremama u Budvi, čelnik “romantičara” ističe da je svima u klubu odluka Tužilaštva samo mala satisfakcija:

“Naši fudbaleri su se listom odazivali na pozive policije, nisu imali šta da kriju. Sve te optužbe, potezanja po medijima, istražne radnje, OFK Beograd je stoički podneo, ali treba reći da se refleksija te napetosti odrazila na jesenje rezultate.”

MUP Srbije ispitivao je četiri utakmce Superlige i odbacio je sumnje za sve. Pored duela Crvene zvezde i OFK Beograda, pod lupom je bio duel crveno-belih i Voždovca (2:3), kao i dva meča “romantičara” - sa Donjim Sremom (0:4) i Borcem iz Čačka (1:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu